3 bin 530 dershane dönüştü veya faaliyetine son verdi

3 bin 530 dershane dönüştü veya faaliyetine son verdi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,14 Mart 2014 tarihinden itibaren 3 bin 530 dershanenin farklı bir özel öğretim kurumuna dönüştüğünü veya faaliyetine son verdiğini açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in kapatılan ve özel okula dönüştürülen dershanelere ilişkin soru önergesini cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "Özel dershanelerin kapatılmasına ilişkin düzenlemelerin yapıldığı 14 Mart 2014 tarihinden itibaren 3 bin 530 dershane farklı bir özel öğretim kurumuna dönüşmüş veya faaliyetine son vermiştir. Özel dershane olarak faaliyetine devam ederken özel öğretim kursuna dönüşen 152, muhtelif kurslara dönüşen 1, özel öğrenci etüt eğitim merkezine dönüşen 6, özel okullara dönüşen bin 472 kurum bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Dershanelerin 1 Mart 2014 tarihli ve 6528 sayılı Kanunun 9'uncu maddesiyle, 5580 sayılı Kanunun 2'nci maddesinin (b) bendindeki "dershaneler" ibaresinin yürürlükten kaldırıldığını anımsatan Yılmaz, "Halen faaliyetlerine devam eden dershane bulunmamaktadır" dedi.

Dönüşüm taahhüdünde bulunan okulların 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonuna kadar gereken dönüşümü sağlamak zorunda olduğuna işaret eden Bakan Yılmaz, "O zamana kadar bu tip okullarımızdan mevcut okullarda aranan standartların hepsi istenmemiştir. Bu okullar taahhütlerinin bitimine kadar gereken standartları taşıyacak hale gelmek ve gereken dönüşümü yapmak zorundadırlar, aksi takdirde eğitim öğretim faaliyetleri durdurularak ruhsatları iptal edilir" dedi. 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.