49 milyonun MERNİS bilgisi FETÖ'nün hafıza kartında çıktı

49 milyonun MERNİS bilgisi FETÖ'nün hafıza kartında çıktı

15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunan FETÖ terör örgütünün 49 milyonun MERNİS bilgilerini ele geçirdiği ortaya çıktı.

FETÖ terör örgütü mensuplarına yönelik soruşturmalar devam ediyor. Bu kapsamda hain darbe girişiminin olduğu gece İstihbarat Daire Başkanlığı’nı ele geçirmeye çalışan 32 kişinin yargılandığı davanın sanıklarından Nazmi Mert’e ait hafıza kartında milyonlarca kişinin MERNİS bilgilerinin bulunduğu ifade edildi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin olduğu gece Türkiye’deki bütün istihbarat fonksiyonlarını işlevsiz hale getirmek için uğraşan 32 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada savunma yapan eski İstihbarat Daire Başkanlığı personeli Nazmi Mert'e üzerine atılı suçlamalar hatırlatıldı ve el koyulan eşyaları arasında bulunan bir hafıza kartında, 49 milyonun MERNİS bilgilerinin bulunduğu ifade edildi.

Sanık Mert ise 15 Temmuz’da görev yerine gitmediğini, darbe girişimi bitinceye kadar da evinden ayrılmadığını ifade ederek, İstihbarat Daire Başkanlığının ele geçirme girişiminde bulunmadığını ileri sürdü.

Hafıza kartı ile ilgili de konuşan Nazmi Mert, söz konusu hafıza kartının da içinde bulunduğu dijital verilere usule uygun şekilde el konulup işlem yapılmadığını ileri sürerek, suçlamaları kabul etmedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.