57 vatandaşımız hayatını kaybetmişti! Gaziantep’teki DEAŞ saldırısı davasında karar

57 vatandaşımız hayatını kaybetmişti! Gaziantep’teki DEAŞ saldırısı davasında karar

Gaziantep’te terör örgütü DEAŞ’ın sokak düğününü hedef alan saldırıda 57 kişi hayatını kaybetmişti. Güvenlik gerekçesiyle Kayseri’de görülen davada 8 sakın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

DEAŞ’ın Gaziantep’te düzenlenen bir sokak düğününü hedef aldığı saldırıda 57 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesi gerekirken, müşteki ve tutuklu sayısının çokluğu sebebiyle adliyenin konferans salonunda kapalı oturumla yapılan duruşmada, Enes Karataş, Abdurrahman El-Najjar, Hacı Polat, Ahmet Köşgeroğlu, Mehmet Karakurt, Hasan Uzun, Yunus Sarı, Mehmet Şahin Erğan, Ali Çalıkuşu ve Mehmet Çalıkuşu ile bazı müştekiler ve avukatları yer aldı.

Tutuksuz yargılanan sanıklardan Fadile Cebael ve 18 yaşının altındaki H.N.C. ise duruşmaya katılmadılar. Sanıklar, Ahmet Köşgeroğlu, Abdurrahman el-Najjar, Hasan Uzun, Hacı Polat, Mehmet Şahin Erğan, Mehmet Karakurt, Ali Çalıkuşu, Mehmet Çalıkuşu ve çocuk sanık H.N.C. hakkında, ‘anayasayı ihlal’ suçundan birer, 57 kişini ölümü ve 3 polisin şehit edilmesi olayları için ise ‘kasten öldürme’ suçundan her sanık için 60 kez olmak üzere toplam 61 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Savcı, 10 sanığın, ‘tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma’, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçlarından da ceza almaları, sanıklardan Yunus Sarı ve Enes Karataş’ın ise ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan ceza almalarını talep etti.

Sanıklardan Hacı Polat, Abdurrahman el-Najjar, Ahmet Köşgeroğlu, Hasan Uzun, Mehmet Şahin Erğan, Mehmet Karakurt, Mehmet Çalıkuşu ve Ali Çalıkuşu’na ‘anayasayı ihlal’ suçundan birer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti ayrıca, 8 sanığı, terör saldırısında 87 vatandaşın yaralanması sebebiyle de ‘öldürmeye teşebbüs’ suçundan her bir yaralı için 18’er yıl olmak üzere hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, sanıklardan Enes Karataş ve Yunus Sarı’ya ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 9’ar yıl hapis cezası kararı verirken, Fadile Cebael ve H.N.C.’nin delil yetersizliğinden beraatına karar verdi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

20 Ağustos 2016 tarihinde Gaziantep’te yaşanan olayda, DEAŞ, sokak düğününü hedef almış, bombalı saldırı neticesinde aralarında çocukların ve kadınların da olduğu 57 vatandaşımız yaşamını yitirmişti. 

16 Ekim 2016 tarihinde düzenlenen operasyonda, örgütün şehir genelindeki eylemlerini planlayan, canlı bomba hücrelerini yöneten ve lojistik destek sağlayan sorumlusu Mehmet Kadir Cebael, Şehitkamil İlçesi’nde saklandığı evde ele geçirilmişti. Aynı gün başka bir canlı bombanın üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 3 polisimiz şehit olmuştu. Olay sonrası gözaltına alınan 12 sanık, kamu güvenliği gerekçesiyle Kayseri’ye nakledilmişti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.