7 eş, 30 çocuk, 400 torun!

7 eş, 30 çocuk, 400 torun!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan 90 yaşındaki Halil Kocabuğa'nın 7 karısından 30 çocuğu ve 400 torunu var. Halil dede, torunlarının çoğunu görmediğini söylüyor.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı İlbistanlı Köyü'nde yaşayan Halil Kocabuğa (90), 14 yaşındayken ilk evliliğini yaptı. Evlendikten 3 yıl sonra bir evlilik daha yapan Halil dede, bugüne kadar 7 evlilik yaptı. Zaman içerisinde evlendiği eşlerinin ikisi ölen Halil Kocabuğa, bazı eşlerinden de ayrıldı. Şu anda en son 40 yıl önce evlendiği Ayşe Kocabuğa (60) isimli eşiyle köyde yaşayan Halil dedenin 7 karısından 30 çocuğu ve 400 torunu var. Torunlarının bir çoğunu görmeyen ve isimlerini dahi bilmeyen Halil Kocabuğa’nın 30 çocuğundan 8’i de hayatını kaybetmiş.

Çocuklarının isimlerini tek tek sayan Halil Kocabuğa, 90 yaşında olmasına rağmen hala çok sağlıklı olduğunu ve kendisini 30 yaşında gibi hissettiğini söylüyor. Bir çok torununu görmediğini belirten Halil dede, “30 çocuğumun 8 tanesi öldü. Geriye 22 çocuğum kaldı, hepsi de hayatta. Bundan 4 yıl önce kaç torunum olduğunu sorduğumda 300’ü geçtiğini tespit etmiştik. Torunlarımın torunları da var. Onlarla birlikte şu anda 400 torunum var” şeklinde konuştu.

En küçük oğlu 24 yaşındaki Recep Kocabuğa ve ailenin en küçük bireyi 1 yaşındaki Mira isimli torunuyla bir araya gelen Halil Kocabuğa, “En küçük çocuğum ve en küçük torunum ile bir aradayız. Şu anda çok mutlu oldum” dedi.

Ayşe Kocabuğa ise “Biz 40 yıllık evliyiz, benden olma 5 çocuğumuz var, mutluyuz” şeklinde konuştu.

90 yaşında olmasına rağmen hâlâ sağlıklı olduğunu söyleyen Hali dede, bu sağlığını stresten uzak, sakin bir yaşam, doğal beslenme ve sigara içmemesine borçlu olduğunu da belirtiyor.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.