85 bin öğretmenden kölelik isyanı

85 bin öğretmenden kölelik isyanı

MEB bünyesinde görev yapan 85 bin civarında ücretli öğretmen, mağdur olduğu dönemlerin telafi edilmesi amacıyla,kendilerine “sözleşmeli öğretmenlik hakkı”nın tanınmasını istedi.Öğretmenler, bu sayede mağduriyetin bir nebzede olsa giderileceğini düşünüyor.

MEB bünyesinde görev yapan 85 bin civarında ücretli öğretmen, mağdur olduğu dönemlerin telafi edilmesi amacıyla, kendilerine “sözleşmeli öğretmenlik hakkı”nın tanınmasını istedi. Öğretmenler, bu sayede yaşanan mağduriyetin bir nebze de olsa giderileceğini düşünüyor.

Mevcut durumdan şikayetçi olduğunu sosyal medyanın pek çok ağında vurgulayan ücretli öğretmenler, Hükümetten özel eğitimle ilgili kısa süreli bir eğitim verilerek, kadrolu ya da sözleşmeli öğretmen olma şansı tanımalarını istediler.

En fazla ücretli öğretmenin özel eğitim kurumlarında çalıştıklarının söyleyen öğretmenler, özel eğitim mezunu öğretmenlerin genellikle, orta ve ağır derecede engelli öğrencilerden oluşan özel eğitim okullarında çalışmak istemediğini, ilk fırsatta, hafif düzeyde engelli öğrencilerin bulunduğu, özel alt sınıflarının bulunduğu okullara tayin istediklerini belirttiler.

-ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK ANLAYIŞINDAN VAZGEÇİN-

Dolayısıyla, ücretli ücretli öğretmenlik sisteminin “mahkûmu ve mağduru olan bu insanlar”, çok özel şartlarda, çok zor durumda ve adeta bir köle gibi, kadrolu öğretmenlerin sahip olduğu tüm sosyal, ekonomik haklardan mahrum olarak çalışmaya mahkûm edildiğini vurgulayan ücretli öğretmenler, “5 yılını doldurmuş eğitim fakültesi mezunu ücretli öğretmenlere, sözleşmeli öğretmenlik hakkı tanınmalıdır” talebinin gerçekleştirilmesi bekliyorlar.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.