ABD açıkça düşmanlık yapıyor! "YPG ortağımız"

ABD açıkça düşmanlık yapıyor! "YPG ortağımız"

Amerika Birleşik Devleti’nin üst düzey komutanı, Irak-Suriye sınırında TSK’nın başlattığı Afrin operasyonuna ilişkin çok çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte haberin ayrıntıları;

Irak’taki en üst düzey Amerikalı komutan Korgeneral Paul Funk, Kaim kasabasını ziyareti sırasında Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu.

Irak’taki en üst düzey Amerikalı komutan Korgeneral Paul Funk, Irak-Suriye sınırındaki Kaim kasabasını ziyareti sırasında Türkiye’nin Afrin harekatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Funk, Afrin’deki çatışmanın Suriye’nin diğer bölgelerinde IŞİD üzerindeki baskıyı ortadan kaldırabileceğini kaydetti.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre Amerikalı komutan Funk, YPG’yi kastederek “Ortağımızın dikkatinin dağılmasını istemem, bu, Suriye tarafında IŞİD’e karşı devam eden bir savaş” dedi.

Irak güvenlik güçleri Aralık ayında IŞİD’e karşı zafer ilan etmişti. Afrin harekatının başlamasıyla Irak sınır güçleri Suriye'yle sınır bölgesinde IŞİD hareketliliğinin arttığını belirtti. Suriye sınırından çok uzak da olmayan Irak’ın batısında konuşlanmış Yarbay Brandon Payne de Suriye Demokratik Güçleri’nin Afrin’deki çatışmaya fazla odaklanması durumunda, bunun Suriye Demokratik Güçleri’ni bu bölgeden çekebileceğini belirtti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.