ABD Menbiç'e asker yığıyor: Şok fotoğraflar

ABD Menbiç'e asker yığıyor: Şok fotoğraflar

ABD’nin Türkiye’ye karşı hasım ve düşmanca tutumları devam ediyor. Associated Press Menbiç ile ilgili şok fotoğraflar yayınladı.

Türkiye’nin hedefindeki ilçeye yeni askerler gönderen Pentagon, YPG'li teröristlere muhtemel bir operasyonu engellemeye çalışıyor. Amerikan Associated Press haber ajansı, Menbiç'teki ABD askerlerini fotoğrafladı.

Ordu sözcüsü ve koalisyonun halkla ilişkiler direktörü Albay Thomas F. Veale, Amerika’nın Sesi’ne gönderdiği açıklamada, yeni konuşlanmanın bölgedeki koalisyon askerlerinin güvenliğinin sağlanması için bir koruma önlemi olduğunu söyledi.

mumbic2.jpg

Veale, "Koalisyon güçleri, Menbiç Askeri Konseyi ile resmi ilişkileri üzerinden, operasyonlar için ortak bir işbirliği mekanizması oluşturuyor" dedi.

ABD’li askeri sözcü Albay Thomas F. Veale ile bölgede özel operasyondan kaç askerin konuşlandırıldığını açıklamayı reddetti. Veale, tehditi bertaraf edecek seviyede koruma gücü sağlandığını belirtmekle yetindi.

Suriye’nin kuzeyinde bulunan bir Amerika'nın Sesi muhabiri ise, ABD güçlerinin Menbiç’in kuzeybatısındaki Sayur Çayı vadisi boyunca yerleştiğini bildiriyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.