ABD Türkiye ile savaşa hazırlanıyor

ABD Türkiye ile savaşa hazırlanıyor

Amerika Birleşik Devleti (ABD) ile Türkiye arasında her an bir savaş yaşanabileceği ve hazırlıkların yapıldığı ileri sürüldü. İşte haberin ayrıntıları;

Akşam Gazetesi yazarlarından Kurtuluş Tayiz, ABD’nin uzun süredir Türkiye’ye karşı asimetrik bir savaş yürüttüğünü, bu nedenle terör örgütü PKK/YPG’ye tırlar dolusu silah yardımında bulunduğunu ifade etti.

İşte Kurtuluş Tayiz’in o köşe yazısındaki ilgili bölüm;

''ABD’li düşünce kuruluşu Rand Corporation, Türkiye’nin terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik olası bir askeri operasyonunun iki ülkeyi doğrudan silahlı çatışmaya itebileceği ihtimalinden bahsetmiş.

AKP'nin kurucularından hükümete flaş eleştiri

Aslında ABD, uzun süredir Türkiye’ye karşı asimetrik bir savaş veriyor. PKK ve FETÖ, bu savaşı sadece vekâleten yürütüyor.

(…)

Yalnız, geldiğimiz aşamada ABD’nin bu savaşı artık gizleme olanağı kalmadığından karşımıza açık kimliğiyle çıkmaya başladığını görüyoruz.

(…)

Atatürk'ü anlayanlar dua ediyor

PKK/YPG’ye binlerce TIR dolu silah ve mühimmatı “DEAŞ’la mücadele” adı altında izah etmeye kalkması da başlı başına bir sahtekarlığı gösteriyor. Türkiye’yi 40 yıldır vuran terör örgütünün arkasında ABD’nin olduğu bugün tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır.

(…)

Gelelim “doğrudan çatışma” ihtimaline. Düşünce kuruluşlarının ve medyanın gündeme taşırdığı bu ihtimal aslında Türkiye’ye dönük bir tehdidi içerdiği gibi Pentagon’un niyetini de yansıtıyor.

Esad ABD destekli Kürtleri hain ilan etti

Kendilerince, ABD’nin kara gücü olan PKK/YPG’yi vurmaya kalkarsak buna sessiz kalmayacaklarına dair bir mesaj veriyorlar.

(…)

Türkiye’nin Afrin’e yönelik hazırlıklarını sürdürdüğü operasyonu başarısız kılmak için ABD, alttan alta ciddi bir hazırlık yürütmekte. ABD, olası bir Afrin operasyonuna karşı YPG’yi tanksavar füzeleriyle takviye etti. Türkiye’nin gündeminde olan Afrin operasyonunu askeri olarak analiz eden ve YPG’nin hazırlıklarını buna göre yapmasını sağlayan ABD’nin sahadaki askeri uzmanlarıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri, büyük ihtimalle bu durumun farkındadır; Afrin’e yönelik bir operasyonda YPG’yi askeri olarak ABD’li uzmanlar yönetecektir.

Yani sözün kısası ABD, Türkiye ile zaten savaş halinde

(…)

AKP MHP İttifakında son durum

Suriye’nin kuzeyinde karşımıza çıkan PKK/YPG gücü de kelimenin tam anlamıyla ABD’nin kara gücüdür (…)''

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.