ABD'den flaş tweet açıklaması

ABD'den flaş tweet açıklaması

Donald Trump’ın tweetine ilişkin Amerika Birleşik Devleti’nden flaş bir açıklama geldi.

Amerika Birleşik Devleti ile Türkiye arasında yeni bir kriz yaşanıyor. ABD Başkanı Donald Trump bu sabah Türkiye’ye ile ilgili skandal bir paylaşımda bulunurken Türkiye’den yanıt gecikmemişti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Trump’a ilk yanıt veren isim olmuştu.

Ardından ise Milli Savunma Bakanlığı bir açıklama yapmış ve son olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu düzenlenen basın toplantısında Trump’a tokat gibi yanıt vermiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“Stratejik ortaklar sosyal medyadan konuşmaz. Terör örgütleriyle Kürtleri bir tutmak doğru değildir. Biz Kürtlerin düşmanı değiliz.”

ABD'DEN İLK AÇIKLAMA

Türkiye’den yapılan peş peşe açıklamaların ardından Amerika Birleşik Devleti’nden Donald Trump’ın paylaşıma dair bir açıklama geldi.

Amerika Birleşik Devleti Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Donald Trump'ın Türkiye'yle ilgili yaptığı Twitter paylaşımının, Suriye'den çekilmesi konusundaki kararını etkilemeyeceğini belirtti ve şu açıklamayı yaptı:

"Başkan Trump'ın Türkiye'ye ilişkin açıklamasını kendisine sormanız gerekli, yaptırımlar veya buna benzer şeylerden bahsettiğini varsayıyorum."

Öte yandan Mike Pompeo, "Suriye sınırını güvenli hale getirme yollarını tartışıyoruz" ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.