ABD'den şok yaptırım kararı! Türkiye'nin bakanları hedefte

ABD'den şok yaptırım kararı! Türkiye'nin bakanları hedefte

Son dakika… Amerika Birleşik Devleti, resmen Türkiye’ye yaptırım uygulama kararı aldı. İşte sıcak gelişmenin ayrıntıları;

ABD, İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı'na yaptırım uygulama kararı aldı.

Beyaz Saray, Papaz Brunson davasıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e yaptırım uygulama kararı aldı.

Papaz Brunson ABD ile Türkiye arasında büyük bir krize neden oldu. ABD, Türkiye’ye yaptırım uygulama kararı aldığını resmi olarak açıkladı.

ABD Hazine Bakanlığı, ABD vatandaşı Papaz Andrew Brunson'la ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e yaptırım uygulama kararı aldığını açıkladı.

"YAPTIRIM GEREKÇESİ RAHİP BRUNSON'UN TUTUKLANMASINDAKİ ROLLERİ"

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, düzenlenen toplantıda Türkiye'ye yaptırımlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada,"Türk İçişleri ve Adalet Bakanı'na yaptırım uygulanacak" ifadesi kullanıldı. Sanders, "Yaptırım gerekçesi Brunson'un tutuklanmasındaki rolleri" ifadelerini kullandı.

ABD NASIL BİR YÖNTEM UYGULAYACAK?

ABD Hazine Bakanı Steven Munchin, "Papaz Brunson'ın haksız tutukluluğu ve adli sürecin Türk yetkililer tarafından devam ettirilmesi en basit şekilde kabul edilemez" ifadesini kullandı. Munchin sözlerine "Başkan Trump'ın tekrar tekrar ifade ettiği gibi ABD, Türkiye'den Brunson'ın derhal serbest bırakılmasını beklemektedir" şeklinde devam etti.

Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Gül ve Soylu'nun ABD'deki mülkiyetleri bloke edilirken, ABD'li kişi ve kurumların bu kişilerle iş yapmasına engel getirildi.

siyasetcafe.com

baskentte-silah-sesleri-002.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.