Türkiye'den ABD'ye flaş cevap: Hazırlıklara başladık

Türkiye'den ABD'ye flaş cevap: Hazırlıklara başladık

Amerika Birleşik Devleti’nin yaptırım uygulama kararının ardından Türkiye’den ilk açıklama geldi. İşte ayrıntılar;

ABD ile Türkiye arasında Brunson ile başlayan kriz tırmanarak devam ediyor. ABD’nin yaptırım uygulama kararına Ankara’dan ilk yanıt geldi.

Amerika Birleşik Devleti’nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e yönelik yaptırım tehdidine Ankara'dan jet yanıt.

Habertürk'te yer alan habere göre; Bir Hükümet yetkilisinin yaptığı açıklamada "aklıselim" vurgusu yapılırken "ABD tarafı bir adım atarsa bu adımlara cevap verilecektir. Kurulan diyalog mekanizmasının işletileceğini, ABD tarafında aklı selimin ve diplomasinin galip geleceğini umuyoruz. Aksi takdirde iki ülke ilişkileri onarılmayacak şekilde zarar görecektir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"ABD MAKAMLARI İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR"

"Şu anda ABD makamları ile görüşmeler sürüyor. Bu görüşmeler karşılıklı anlayışa dayalı ve oldukça yapıcı bir atmosferde sürüyor. İki ülkenin de geçmişten gelen güçlü bağları ve stratejik işbirliği var. Görüşmelerde iki taraf da bu ilişkileri koruyacak iradeyi ortaya koydu.

KABUL EDİLEMEZ

ABD tarafında, bu görüşmelere ve kurulan diyalog mekanizmasına rağmen, kamuoyuna yansıtıldığı gibi bir “ekonomik yaptırım” çalışması içerisine girilmesi talihsizlik olur. Görüşmeler bu kadar yapıcı bir havada geçerken, bu sürece geri döndürülemez şekilde zarar verilme çabası kabul edilemez.

"HÜKÜMETİMİZ ÇALIŞMALARA BAŞLADI"

Türkiye bu diyalog sürecinin iki ülke için de olumlu sonuçlar vermesini amaçlıyor. Ancak elbette, ABD’den olası bir yaptırım kararına mütekabiliyet esasına göre cevap verilecektir. Bu kapsamda hükümetimiz, ABD’nin kararına karşı bir yaptırım listesi hazırlamak üzere çalışmalara başladı. Türkiye, elbette tedbirlerini alacak, ABD tarafı bir adım atarsa bu adımlara cevap verecektir.

Kurulan diyalog mekanizmasının işletileceğini, ABD tarafında aklı selimin ve diplomasinin galip geleceğini umuyoruz. Aksi takdirde iki ülke ilişkileri onarılmayacak şekilde zarar görecektir."

SİYASETCAFE.COM

abd-yaptirim-002.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.