Erdoğan'ın hocası bombaladı! Hedef Menzilciler

Erdoğan'ın hocası bombaladı! Hedef Menzilciler

Erdoğan’ın hocası Ömer Öztürk bu sefer menzilcileri bombaladı ve sert ifadeler kullandı. İşte ayrıntılar;

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Türkiye’de cemaat ve tarikatların yapısı, yönetim kadrosu tartışılmaya başlandı. Cemaat ve tarikatlara yönelik çok sert eleştiriler yapan Ömer Öztürk’ün sözleri ise dikkat çekti.

Nakşibendi Cemaati’nin önde gelen isimlerinden olan, Fatih Gençlik Vakfı kurucusu, Milli Türk Talebe Birliği’nin de başkanlığını yapmış Ömer Öztürk, 1978 yılında Naşibendi Cemaati’nin liderlerinden Mahmud Sami Ramazanoğlu ile Medine’ye taşınmıştı. Ramazanoğlu, 1984 yılında Medine’de öldü. Ömer Öztürk’te Ramazanoğlu’nun adeta manevi oğlu kabul ediliyor.

Ömer Öztürk, Erdoğan ailesine yakınlığıyla da biliniyor. 2017 yılının Mart ayında Üsküdar’da Ömer Öztürk Camisi açıldı. Kesme taş ve mermer işçiliğiyle yapılan caminin açılışında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın teşekkür mesajı okunmuştu. Açılışa, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan katılmış ve konuşma yapmıştı. AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve AKP’li Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de açılışa katılanlar arasındaydı. Bunun yanı sıra, AKP’li eski birçok Bakan ve yönetici de Ömer Öztürk’ün kurucusu olduğu Fatih Gençlik Vakfı’nda ve bir dönem başkanlığını yaptığı Milli Türk Talebe Birliği’ndeki konferanslara katılarak konuşmalar yaptı.

MENZİL CEMAATİ’NE ÇOK SERT SÖZLER

Bilal Erdoğan’ın “Hocam” dediği Ömer Öztürk, daha önce yaptığı bir konuşmasında Adıyaman merkezli Menzil Cemaati’ne çok ağır eleştirilerde bulundu.

Menzilciler, cemaatlerinin başındaki isme “Gavs” diyorlar. İslamcılar Peygamber Hz. Muhammed’i bu dünyada temsil eden kişiye “Kutub” adını veriyor. “Kutub”un bir adım ötesine ise “Gavsiyet” yani “Gavs” adı veriliyor. Menzilciler liderleri Abdulbaki Erol için de “Gavs-ı Sani” diyorlar.

Ömer Öztürk de konuşmasında Menzilcileri eleştirerek İslam’ın bununla anlatılamayacağını, İslam’a zarar verildiğini söylüyor. “Efendim, arabanın iki tekeri fırlamış, üstat çekerek bilmem Adıyaman’a götürmüş. Yapmayın böyle şeyler yahu, etmeyin. İslam’ı bununla da anlatamazsınız, bununla da getiremezsiniz” diyen Ömer Öztürk, Menzilcilerin liderlerine “Gavs” demesini de şöyle eleştiriler:

“Efendim Gavs’ı nereden çıkardın. Gavs olduğunu kim söyledi sana?”

ÖMER ÖZTÜRK’TEN NUR CEMAATİ’NE VE SAİD-İ NURSİ’YE:  ŞİRK VE KÜFÜRLERİ

Ömer Öztürk daha önceki bir konuşmasında da Nur Cemaati ve Said-i Nursi’yi sert ifadelerle eleştirmişti. Said-i Nursi’nin Kuran’a muhalif olduğunu ve kendisini Peygamber yerine koyduğunu söyleyen Ömer Öztürk, “‘Bu benim kendiliğimden değil Allah tarafından bana ilham edilmiştir’ diyor. Risale-i Nur için. Böyle bir şeyi Peygamberlerden başka kimsenin söylemeye hakkı yok” ifadelerini kullanmıştı. Kısa süre önce ölen Said-i Nursi’nin talebelerinden Mehmet Kırkıncı’nın da hayatı boyunca Risale-i Nur okuduğunu söyleyen Ömer Öztürk, “Hiç aklından geçmemiş mi bu Risale-i Nur’da Kuran’a ve sünnete muhalif ne var diye” demişti.

ÖMER ÖZTÜRK’TEN İSTANBUL’DAKİ CEMAATLERE: BÖYLE SAÇMALIK MI OLUR

Ömer Öztürk bir başka konuşmasında da İstanbul’daki cemaat ve tarikatları çok ağır ifadelerle eleştiriyor. “Şu an da tarikat diye geçinen İstanbul’dakiler” diyen Ömer Öztürk, “Şu anda bir savcı, o tarikat namına konuşanları toplayıp, alıp, götürüp içeriye de attırabilir” şeklinde konuştu. Öztürk konuşmasının devamında da İstanbul’daki tarikat ve cemaat liderleri için, “Niye sesini çıkartmıyor. Sesini çıkartmamalarının sebebi güdümlü hepsi de onun için sonuç itibariyle. Onun için, biz bu şeylerin hepsine kulağımızı kapayalım” ifadelerini kullandı.

Türkiye’yi sarsacak iddia: Menzil darbe yapacak!

 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.