ABD’den Türkiye’ye küstah tehdit!

ABD’den Türkiye’ye küstah tehdit!

Amerika Birleşik Devleti (ABD), Türkiye’ye yönelik küstah tehditlerine bir yenisini daha ekledi. İşte haberin ayrıntıları;

Türkiye’nin S-400 satın almasına karşı çıkan, PKK terör örgütüne ve uzantılarına yardım eden Amerika Birleşik Devleti’nden skandal bir açıklama yapıldı.

Amerika Birleşik Devleti Savunma Bakanlığı Sözcüsü Eric Pahon, Türkiye'ye yönelik S-400 füzelerinin alınmasıyla ilgili olarak alçak ifadeler kullandı. Pahon, "S-400 satın alınması birçok sonucu beraberinde getirebilir" diyerek tehditte bulundu.

Sputnik'e özel açıklamalarda bulunan Eric Pahon, "Kongre'ye 9 Kasım'da Türkiye'yle işbirliğine ilişkin raporumuzu teslim ettik. Raporda Türkiye ile ilişkilerimize her yönüyle bakılması gerektiği belirtiliyor. Türkiye ile S-400'e alternatifler konusunda diplomatik görüşmeler yapıyoruz. Kongre ile S-400'e alternatif bulmaları için yardım ediyoruz" ifadelerini kullandı.

‘CİDDİ SONUÇLARI OLUR’

Sözcü Pahon, Türkiye'ye Rus savunma sistemlerinin satın almasının ikili ilişkiler için ciddi sonuçları olacağını hatırlattıklarını da vurguladı ve "S-400 satın alınması birçok sonucu beraberinde getirebilir" dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.