Açılışına bir hafta kala 3. Havalimanında kriz! İş bıraktılar

Açılışına bir hafta kala 3. Havalimanında kriz! İş bıraktılar

Üçüncü Havalimanı’na yeni bir kriz patlak verdi. DGS firmasında çalışan inşaat işçileri iş bıraktı. İşte nedeni ve haberin ayrıntıları;

Üçüncü Havalimanı’nda kriz bitmek bilmiyor. İşçiler bu sefer de maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktılar.

3. Havalimanı'nı inşaa eden İGA'ya bağlı taşeron şirket DGS bünyesinde çalışan 100'e yakın işçi, Ağustos ayından bu yana maaşlarını alamamalarına tepki gösterdi.

Tepkiler üzerine bir firma yetkilisinin "Maaşlar ödenecek, işine gelmeyen çalışmasın" açıklamasını inandırıcı bulmayan işçiler, bugün sabah saatlerinde iş bırakarak oturma eylemi başlattı. İşçiler daha sonra taleplerini iletmek için İGA yetkilileriyle görüşme yaptı. İşçilerin maaşlar ödenene kadar eylemlerini sürdürecekleri öğrenildi.

İYİ-SEN GENEL BAŞKANI ÖZTUTAN: İŞÇİLERİN HAKLARI VERİLENE KADAR MÜCADELE SÜRECEK

İşçilerin eylemiyle ilgili bilgi veren İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) Genel Başkanı Ali Öztutan, inşaat işçilerinin geçtiğimiz ay başlattığı eylemdeki taleplerinin karşılanmadığını belirterek, "Kısa bir süre önce inşaat işçileri kölelik koşullarına karşı isyan etti. Bu eylemden sonra işçilerin talepleri görmezden gelindi. İşçiler, sendikacılar tutuklandı. Aslında oradaki sorunlar devam ediyor. İşçilerin en temel hakları verilmediği sürece oradaki mücadele sürecektir. Bu haklardan kimse geri adım atmayacaktır. Baskıyla kölelik kampı sürmez” şeklinde konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.