Adalet Bakanı'ndan bu fotoğrafa sert tepki!

Adalet Bakanı'ndan bu fotoğrafa sert tepki!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Yargı Reformu Strateji Belgesi'yle ilgili açıklamalarda bulundu.Gül, gazeteci Kadri Gürsel'in kelepçeli görüntüsüne sert tepki gösterdi.  

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda soruları yanıtladı. Gül, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Yargı Reformu Strateji Belgesi'yle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Adalet Bakanı Gül şöyle konuştu:

"Yargı paketi gelecek en kısa sürede. Paketi geniş katılımla yaptık. Sadece kağıt üzerinde kalmamalı, iyi uygulanmalı. Bir kurul oluşturulacak ve denetleme yapılacak.

TUTUKLULUK SÜRESİ BU ALANDA DEVRİM OLACAK 

(Batı'dan Türkiye'ye yönelik eleştiriler) Hukuk devletinde her insan kendini güvenli ve huzurlu hisseder. Açıklanan pakete, özellikle tutuklulukla ilgili düzenlemeler var. 3 yıllık tutukluluk olmayacak, bir an önce mahkemenin önüne çıkacak. 

Bu alanda mevzuat yoktu, çok önemli bir devrim olacak. Özgürlükler bizim vatandaşımız için, Türkiye buna fazlasıyla layık. Keyfi tutuklamaları ortadan kaldıracak düzenlemeler yapılacak...

İFADESİ VE DÜŞÜNCESİNDEN DOLAYI HAPİS CEZASI OLAMAYACAK 

- (Yargı reformunda ilk adımlar) Kanunla çözülecek hususlarla alakalı, tüm milletvekillerimiz bunu sahiplenecektir. İnsan hakları eylem planı hususu üzerinde de çalışıyoruz. Masaya yatırıldı, tüm kurumlara ev ödevi veriliyor. İnsan haklarıyla ilgili tüm akademisyen ve STK'larla arkadaşlarımız çalışıyor, yakın zamanda sıfır tolerans prensibiyle açıklayacağız. İfadesi ve düşüncesinden dolayı hiç kimsenin hapis cezası almadığı bir sistemi inşa edeceğiz. Hiç kimse susmayacak, eleştirisini söyleyecek."

KADRİ GÜRSEL'E KELEPÇE TAKILMASINA TEPKİ 

Cumhuriyet Gazetesi davasında aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasının kesinleşmesi üzerine denetimli serbestlik hükümleri için cezaevine gönderilen gazeteci Kadri Gürsel'in kelepçeli görüntüsüne tepki gösteren Adalet Bakanı Gül, şunları söyledi:

"Kelepçeyi niye takıyorsunuz? Kendisi gelmiş... O görüntü gerçekten çok kabul edilebilir bir şey değil."

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.