Hakimin mehdilik iddiasına hapis cezası 

Hakimin mehdilik iddiasına hapis cezası 

FETÖ elebaşına ''mehdi'' diyen hakime ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.

Kararını mahkeme kaydına geçirdikten sonra meslekten ihraç edilen ve FETÖ elebaşına "mehdi" diyen eski hakim İlhan Karagöz, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Görevde bulunduğu sırada yazdığı bir gerekçeli kararda FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için "mehdi" ifadesini kullanan eski hakim İlhan Karagöz, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi.


İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen mahkemeye katılan tutuklu sanık İlhan Karagöz, duruşmada son savunmasını yaparak  suçlamaları reddetti. 

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, FETÖ elebaşısını mehdi ilan edip bunu bir mahkeme kararına geçiren Karagöz'ün "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını kararlaştırdı.

Cezada herhangi bir indirim yoluna gitmeyen ve tutuklu sanığın bu halinin devamına karar veren heyet, sanık Karagöz'ün ev ve üst aramasında ele geçen F serisi 1 dolarlık banknotun delil olarak saklanmasını hükme bağladı.

"SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ SUÇUNDAN CEZA VERMEDİNİZ Mİ?"

Kararın açıklanmasının ardından Mahkeme Başkanı Tamer Keskin, "Hangi suçtan ceza verdiniz?" diye soran FETÖ'cü İlhan Karagöz'e, "Anayasa'yı ihlal suçu" cevabını verdi. Keskin, FETÖ elebaşını mehdi ilan eden Karagöz'ün, "Silahlı terör örgütü suçundan ceza vermediniz mi?" sorusunu "Hayır" diyerek yanıtladı.

fetoates.jpg

FETÖ ELEBAŞINI MEHDİ İLAN ETMİŞTİ 


İddianamede, "Balyoz Planı" davasında bilirkişi raporu hazırlayan sanıklara yönelik davayı reddeden eski İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi İlhan Karagöz'ün, davanın duruşma tarihi 23 Eylül 2016 olmasına rağmen, müdahil ve sanık taraf avukatlarının haberi olmadan, Ramazan Bayramı'nın arife gününe denk gelen 4 Temmuz 2016'ya duruşma açarak davaya ilişkin gerekçeli karar yazdırdığı belirtilmişti.

Karagöz,'ün, medyanın gündemine de giren ve davanın reddedilmesi hükmünü kurduğu 572 sayfalık "ilginç" kararında, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen hakkında "mehdi" nitelemesinde bulunduğu, ayrıca başta Cumhurbaşkanı olmak üzere birçok devlet yetkilisinin gözaltına alınması için Genelkurmay Başkanlığını harekete çağıran ifadeler kullandığı kaydedilmişti.

fetomehdi-kararyazi.jpg

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.