Afrin’de son dakika gelişmesi! Ele geçirildi

Afrin’de son dakika gelişmesi! Ele geçirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda flaş bir gelişme yaşanıyor. İşte ayrıntılar;

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu, Cinderes’i ele geçirdi.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 48. gününde TSK ve ÖSO birlikleri Cinderes'i ele geçirdi. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısında kalan beldede sokak çatışmaları yer yer devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), 20 Ocak’ta Afrin’i terörden temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nda 48. güne girildi.

Bu güne kadar 3055 teröristi etkisiz hale getiren TSK ve ÖSO birlikleri bugün Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin karşısında yer alan Cinderes’in belde merkezini ele geçirdi. Yerel kaynakların aktardığına göre bölgede halen çatışmalar devam ediyor.

TSK ve ÖSO'nun dün belde merkezine hakim Cinderes Tepesi'ni almasının ardından hava harekatı hız kazanmıştı. TSK ve ÖSO, teröristlerle yoğun sokak çatışmaları neticesinde Afrin'in güneybatısındaki Cinderes belde merkezini ele geçirdi.

Kaçmaya çalışan teröristler TSK'ya ait silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) hedef alındı. Teröristlerle çatışmalar yer yer devam ederken, kurtarılan mahalle ve sokaklarda arama tarama faaliyetleri devam ediyor.

Afrin, bir ilçe merkezi ile Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 belde merkezinden oluşuyor. Henüz Mabatlı beldesine yönelik operasyonlara başlanmadı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.