Afrin’e giden konvoyla ilgili şok gerçek

Afrin’e giden konvoyla ilgili şok gerçek

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed ve terör örgütü YPG/PYD, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) başlattığı operasyona karşı anlaştı ve Afrin’e askeri konvoylar gönderildi. Afrin’e giden konvoyla ilgili ise şok bir gerçek ortaya çıktı. İşte ayrıntılar;

PKK terör örgütüne kalkan olmak için yağmacı Şebbihalarla birlikte Afrin’e girme teşebbüsünde bulunan İran destekli Şii militanların hedefinde Afrin değil, 4 yıldır muhaliflerin kuşatma altında tutuğu Fua ve Kefreya köyleri olduğu ortaya çıktı.

Muhalif Ebu Amara Tugayı Komutanı Muhanne Ceffale, “Onların asıl hedefi Fua ve Kefreya. Oraya ulaşmak için Şiiler Afrin PKK’sını kullanacak. Projeyi yöneten isim ise İran Devrim Muhafızları Generali Kasım Süleymani” dedi.

Türk SİHA ve topçularının önceki gün bombalarla önleme yaptığı konvoyun Esed için savaşan yağmacı Şebbihalar ve bölgede konuşlu El Nuceba, Liva Kudüs ve Liva Muhammed Bakır gibi Şii terör gruplarına mensup militanlardan oluştuğunu kaydeden Ceffale, konvoya liderlik eden kişinin ise Halep-Sifira bölgesinden Halid Hasan Alluş isimli bir Şebbiha milisi olduğunu belirtti. Ceffale, Türkiye’nin İdlib’e intikalini provoke edenlerin de aynı kişiler olduğunu vurguladı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.