Afrin’in güvenliği onlara emanet

Afrin’in güvenliği onlara emanet

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun PKK terör örgütünden temizlediği Afrin’in güvenliği artık onlara emanet… İşte ayrıntılar;

Afrin’de güvenlik Milli Ordu’ya bağlı polis güçleri tarafından sağlanıyor. Özgür Suriye Ordusu birlikleri kent merkezinin güvenliğini polise devredip, arama-tarama çalışmalarını kırsal bölgelere kaydırdı.

TSK ve ÖSO’nun yürüttüğü Zeytin Dalı Operasyonu’nda 18 Mart’ta terör örgütü PYD/PKK işgalinden kurtarılan Afrin’de güvenlik ve asayiş uygulamaları Milli Ordu’ya bağlı askeri polise devredildi.  Suriye Geçici Hükümeti, geçen yıl aralık ayında ÖSO’ya bağlı yaklaşık 30 alt grubun ‘Milli Ordu’ adı altında birleştiğini açıklamıştı. Milli Ordu’ya bağlı askeri polis teşkilatı da ÖSO unsurları içinden, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde oluşturulan polis teşkilatına destek vermek amaçlı kurulmuştu.      

ÖSO unsurları kent merkezinin güvenliğini askeri polise devredip, arama tarama ve genel asayiş faaliyetleri kentin kırsalına yönelmeye başladı. Polisler, bu kapsamda, ilçenin giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları kurdu.

Afrin’de askeri polis komutanı Muhammed el Buşi,  “İlçe merkezinin terör örgütlerinden temizlenmesinin ardından sivillerin mal ve can güvenliğini sağlamak için çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz” dedi. Buşi, “Bölgede operasyonlar sırasında kaçamayarak gizlenmiş teröristlere yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Tespit ettiğimiz kişileri yakaladık. Afrinli sivillerin güvenliği için gece gündüz ayaktayız” ifadelerini kullandı.

afrin1.jpegafrin-001.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.