AK Parti İstanbul’da 'Seçim yenilensin' başvurusunu yaptı

AK Parti İstanbul’da 'Seçim yenilensin' başvurusunu yaptı

AK Parti, YSK'ya  İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi için olağanüstü itiraz başvurusu yaptı.

AK Parti, YSK'ya  İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi için olağanüstü itiraz başvurusu yaptı. Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, başvuruyu bugün yapacaklarını daha önce duyurmuştu.

Halen oy sayım itirazlarının devam ettiği ve oyların sayımının devam ettiği İstanbul seçim sonuçlarının ne olacağı merak edilirken Ak Parti'den önemli bir adım geldi.

İstanbul’da bir çok ilçede başarı sağlaması ile büyükşehir adayının oylarının düşük olmasını araştıran AK Parti bir çok usulsüzlüklerin olduğunu ortaya çıkardı. Bu nedenle oyların yeniden sayılmasını isteyen AK Parti oy farkını yarıdan aşağıya çekti.

Ancak seçim sürecindeki takvime göre oyların sayılmasının uzun süre devam edeceği nedeniyle yarın sona eren Seçimlerin iptali başvurusunu bugün yapıldı. AK Parti tam kanunsuzluk itirazı başvurusu yaparak İstanbul seçimlerinin iptalini istedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz İstanbul genelinde seçimlerde organize usulsüzlük yapıldığını ve YSK'ya yapacakları olağanüstü başvuruda İstanbul seçimlerinin yenilenmesi talebinde bulunacaklarını açıklamıştı.

AK PARTİ’DEN BAŞVURU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel, "AK Parti, Büyükçekmece başvurusu ve İstanbul’da tam kanunsuzluk başvurusunun birlikte görüşülmesini istedi” dedi. Bu açıklamanın ardından AK Parti'nin İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi için başvurduğu bilgisi geldi.

BAŞVURU HENÜZ GERÇEKLEŞTİRİLMEDİ

Ancak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Twitter hesabında yaptığı açıklamayla haberleri yalanladı. Bunun üzerine Yavuz şu açıklamayı yaptı; "İstanbul seçimlerinin yenilenmesi hususunda yapmayı düşündüğümüz başvuru, henüz gerçekleşmemiştir. "Başvuruda bulunuldu" şeklindeki haberler doğru değildir. Söz konusu bu olağanüstü itiraz yolunu önümüzdeki günlerde kullanmayı düşünüyoruz."

SİYASETCAFE.COM 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.