İYİ Parti'deki deprem illere sıçradı! Eskişehir İl Başkanı istifa etti

İYİ Parti'deki deprem illere sıçradı! Eskişehir İl Başkanı istifa etti

HDP’nin tam desteğini aşan CHP ile ittifak bir il belediye başkanı bile kazanamayan İYİ Parti’de deprem il başkanlıkları ile devam ediyor. Partinin Eskişehir İl Başkanı Ramis Tunca, istifa etti.

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin tam desteklediği CHP ile yerel seçimlerde ittifak kurmasıyla büyük tepkiler toplayan İYİ Parti’de seçim sürecinde bir çok ilçe başkanları gençlik kolları istifa etmişti. Partinin tabanın önemli bir kısmının milliyetçi olması nedeniyle PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile aynı amaç doğrultusunda seçime gidilmesine tepki gösteren İYİ Parti kurucularından Ümit Özdağ seçim sürecinde ‘Seçim sonuna kadar yokum’ diyerek ittifaka karşı çıktığını işaret etmişti. Ümit Özdağ seçimden hemen sonra görevinden istifa etti.

Öte yandan Türkiye’de bir TKP’li adayın Tunceli, bir de Bağımsız Adayın Kırklareli il belediye başkanlığını kazanmasına rağmen yüzde 7,50 yakın oy toplayan İYİ Parti’nin bir il belediyesi bile kazanamaması partide büyük bir krize neden oldu. Bir çok siyaset bilimcisi tarafından ‘Seçimin tek kaybedeni’ İYİ Parti olarak gösterirken, partiden istifa haberleri de gelmeye başladı.

İYİ PARTİ ESKİŞEHİR İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Ramis Tunca, istifa etti. Tunca, yaptığı yazılı açıklamada, 27 Nisan 2018'den beri yönetim kuruluyla birlikte İYİ Parti’ye ellerinden gelen katkıyı yaptıklarını kaydetti.

Seçimlere ittifak ile gidildiğine dikkat çeken Tunca, istifasının nedenleri hakkında fazla bilgi vermekten kaçındı. Tunca istifa açıklamasında şunları kaydetti; "Genel Başkan Yardımcımız Koray Aydın ile yaptığım görüşmede, İYİ Parti bayrağımızı daha yükseklere taşıyacak arkadaşlarımın her zaman partimizde mevcut olduğu konusunda bilgilendirme yaparak görevimden affımı istedim. 9 Nisan itibarıyla İYİ Parti Eskişehir İl Başkanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım."

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.