Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Bolivya’nın Filistin davasına verdiği desteği…”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Bolivya’nın Filistin davasına verdiği desteği…”

Bolivya Devlet Başkanı Juan Evo Morales Ayma ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bolivya'nın Filistin meselesine verdiği desteği takdirle karşıladıklarını söyledi.

Bolivya Devlet Başkanı Juan Evo Morales Ayma ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzenlenen ortak basın toplantısı ile önemli açıklamalarda bulundular.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bolivya’nın, Ankara Büyükelçiliği kararı almasının memnuniyet verici bir gelişme olduğunu ve kendilerine gereken her türlü desteği vereceğini açıkladı.

Erdoğan, Bolivya ile olan ekonomik ve ticari ilişkilerin ciddi şekilde sıçrama yaşadığını ancak bu rakamların çok düşük olduğunu ve yeni bir hedef belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Bolivya’nın Filistin meselesindeki hassasiyetini, Golan Tepeleri hakkındaki yaklaşımını takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Bolivya Devlet Başkanı Morales’in açıklamaları:

Evo Morales, Türkiye ile kurulan dostluk bağı nedeniyle memnun olduklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yıl sonunda ülkelerini ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.