AK Parti Sözcüsü Çelik resti çekti: “ABD işine baksın”

AK Parti Sözcüsü Çelik resti çekti: “ABD işine baksın”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD Dışişleri Sözcüsü’nün Türkiye’deki seçim süreciyle ilgili yaptığı açıklamaya tepki göstererek, Trump’ın seçilmesinde Rusya’nın müdahalesi hakkındaki iddiaları hatırlattı ve açıklamayı kınadı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yerel seçimler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. ‘Vatandaş kime oy verdiyse mazbata ona verilecektir’ diyen Ömer Çelik, ABD Dışişleri Sözcüsü’nün Türkiye’deki seçimler hakkında yaptığı açıklamaya da tepki gösterdi.

Ömer Çelik, Türkiye’ye gelen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi temsilcilerine de seslenerek, “Sizlere sağladığımız erişim hakkı, bilgi verme mekanizmaları dünyanın hiçbir bölgesinde bu kadar aktif ve bu kadar güçlü bir şekilde ortaya konulmamıştır” ifadelerini kullandı.

ABD BAŞKAN YARDIMCISI VE DIŞİŞLERİ SÖZCÜSÜ’NE TEPKİ

Çelik, ABD Başkan Yardımcısı’nın, Türkiye’nin NATO üyeliği hakkındaki sözlerine, “Türkiye’yi suçlayan, basiretsiz bir yaklaşım karşısında şaşkınlığımızı gizleyemedik” dedi.

Türkiye’deki bütün seçimlerin patronunun YSK olduğunu belirten Çelik, ABD Dışişleri Sözcüsü’nün Türkiye’deki seçim süreci ile ilgili yaptığı açıklamanın ‘kınanacak’ bir açıklama olduğunu söyledi. Ömer Çelik, “Trump'ın seçildiği seçim süreci halen Rusya'nın müdahalesi var mı yok mu gibi halen sıcak gündem olan yargı süreçlerinin parçasıdır. Bir başka ülkenin adli süreçlerle ilgili yargıda bulunurken hukuk mevzuatını göz önünde tutması, kendi ülkelerinde gerçekleşen hususlarla değerlendirmelerinde fayda vardır” dedi.

“TÜRKİYE’DEKİ SEÇİMLERDE BİR ZAAF VARMIŞ GİBİ GÖSTERİLİYOR”

Avrupa Konseyi’nin yersiz açıklamalarda bulunduğunu söyleyen Ömer Çelik, hiçbir yabancı devletin herhangi bir organı ya da açıklamasının Türkiye’deki seçim sürecinin sonuçlarının meşruiyetinin kaynağı olmayacağını belirtti. Türkiye’deki seçimlerde bir zaaf varmış gibi, ‘YSK görevini şeffaf ve özgür bir şekilde yürütmelidir’ gibi çağrıların olduğunu söyleyen Çelik, “Ya çok çalıştıklarını göstermek için, ya da kendi kafalarındaki Avrupa haritası dışına çıktıkları zaman bu açıklamaları yapıyorlar” dedi.

YSK’nın birçok ülkeye model olabilecek mekanizmalara sahip olduğunu belirten Ömer Çelik, demokratik devletlerde seçim süreçlerinin yöneticisinin hukuk kuralları olduğunu vurguladı.

“İLK KEZ BİR KİŞİ MAZBATA ALMADAN PROGRAM DÜZENLİYOR”

Ekrem İmamoğlu’na da tepki gösteren Ömer Çelik, ilk kez bir kişinin mazbata almadan program düzenlediğini, resmi bir sıfat ve unvan kullanmaya kalkıştığını belirtti. Çelik, vatandaşları karşı karşıya getirebilecek hareketlerden kaçınılması gerektiğini söyledi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.