İYİ Parti'de liderlik kavgası başlıyor! Ümit Özdağ'ın hedefi büyük

İYİ Parti'de liderlik kavgası başlıyor! Ümit Özdağ'ın hedefi büyük

İYİ Parti’deki görevinden ayrılan Ümit Özdağ’ın, parti içindeki gelişmeleri bekleyeceği ve Meral Akşener’in aday olmadığı bir kongre sürecinde başkanlık için adaylığını açıklayacağı öne sürüldü.

İYİ Parti’de, 24 Haziran seçimlerinin sonrasında başlayan liderlik kavgası, 31 Mart seçimlerindeki başarısızlığın ardından yeniden alevlendi. Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ’ın görevinden ayrılmasıyla başlayan istifaların giderek artacağı kulislerde konuşuluyor. 

Türkgün Gazetesi’nden Tolga Polat’ın haberine göre, FETÖ’den tutuklu hakimlerin desteğiyle, MHP’de başlatılan korsan kongre sürecinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ’ın başını çektiği grup, İYİ Parti’yi kurmuştu. Partinin kuruluşu sırasında medyanın da desteğini alan Meral Akşener, ortak kararla Genel Başkan seçilmiş, Koray Aydın, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmuştu. Ümit Özdağ ise daha pasif bir görevle Genel Başkan Yardımcılığı’nı üstlenmişti.

24 Haziran seçimlerine MHP’den koparılan isimlerle giren İYİ Parti, ilk aylarında anket şirketleri tarafından yüzde 20’lerde gösterilse de, Cumhurbaşkanı Adayı olan Meral Akşener, partisinden daha az oy almış, yüzde 7 ile yetinmiş, İYİ Parti de yüzde 9,96 oy ile barajı geçememişti.

umit-ozdag-002.jpg

Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere Afyon’da yapılan kampta tüm parti yöneticilerini toplayan Akşener, beklemediği bir tepkiyle karşılaşmış, milletvekili adayı olmayan Yusuf Halaçoğlu ile aday olamayan veya seçilemeyen partililer, Meral Akşener’i vefasızlıkla suçlamıştı. Kamp sırasında partililerin yumruklaşmaya kadar varan kavgalarına şahit olan Akşener, ‘göstermelik’ istifa kararı almıştı. 

Bu süreçte Koray Aydın, Meral Akşener’in arkasında dururken, Ümit Özdağ ise sessiz kalarak olayları takip etmekle yetinmişti.

Partiye yakın isimlerden alınan bilgilere göre, Ümit Özdağ, HDP ile dolaylı da olsa kurulan ittifakı ‘Hazmedemiyorum’ diyerek eleştirmiş ve 2 ay önce istifa etmişti. Ümit Özdağ, bu kararın muhalif bir hareket olarak göstermemek için seçim süresince ‘Sahada olmayacağım’ diyerek parti çalışmalarına katkı sağlamayacağını açıkça ifade etmiş, kaçınılmaz yenilgiyi görmüş ve istifasını seçim sonuçlanana kadar bekletmişti. 

Ümit Özdağ’ın, delegeler ve teşkilatlar üzerinde henüz tam bir hakimiyeti olmadığı için genel başkanlık yarışına girmeyeceği, parti içerisindeki tepkileri bekleyeceği ve Meral Akşener’in aday olmayacağı bir kongre süreciyle, ‘kesin kazanacağı’ bir dönemi beklediği konuşuluyor. 

Öte yandan, partiye yakın bazı kaynaklar, ilerleyen günlerde bazı isimlerin daha istifa edeceğini konuşuyor.

İYİ Parti’li yöneticiler, Meral Akşener’i, ‘CHP, kazanılmayacak yerleri İYİ Parti’ye bıraktı. Burada tek suçlu Akşener’dir’ diyerek eleştiriyor.

Son seçimde HDP’ye karşı politika üretmekten uzak durulması ve dolaylı ittifaka zemin hazırlanması da parti içi tabanda ciddi rahatsızlık oluşturdu.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.