Yerel seçimler sonrası büyük kışkırtma! Batı Türkiye'de "kan" istiyor

Yerel seçimler sonrası büyük kışkırtma! Batı Türkiye'de "kan" istiyor

Gezi eylemlerinde yer alan göstericileri kışkırtan Alman Der Spiegel dergisi, Türkiye’deki yerel seçimler sonrası da harekete geçti. Seçimlere yapılan yasal itirazları manşetine taşıyan dergi, kaos çağrısında bulundu.

Türkiye, 31 Mart Pazar günü sandık başına giderek seçimini yaptı… İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki yarışın sonucu henüz netlik kazanmadı.

Birçok ilçede sayımlar sürerken, Gezi olaylarında eylemcileri kışkırtan Alman medyası yeniden harekete geçti. Almanya’da yayın yapan Der Spiegel dergisi, AK Parti’nin itiraz hamlelerini yeni bir ayaklanmaya sebep olabileceğini öne sürdü.

DER SPIEGEL’DEN ‘TÜRKİYE’DE AYAKLANMA BAŞLAYABİLİR’ MANŞETİ

İstanbul’daki Belediye Başkanlığı seçiminin adaylarının, birbirine çok yakın oylar almasının ardından AK Parti ve CHP’nin sonuçlara itiraz ederek yeniden sayım yapılmasını talep etmesi, Alman medyası tarafından sevinçle karşılandı. Yapılan yasal itirazları manşetine taşıyan Der Spiegel, bu süreci ‘Türkiye’de ayaklanma başlayabilir’ başlığıyla manşetine taşıdı ve kaos çağrısında bulundu.

der-spiegel.jpg

AVRUPA’DAN TÜRKİYE’DEKİ SEÇİMLER İÇİN PROVAKATİF ÇAĞRI

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi, Türkiye’deki seçimlerle ilgili provokatif bir çağrıda bulundu.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi, Türkiye’deki yerel seçimlerin ardından yeniden oy sayım işlemlerinin başlaması üzerine, görevlilerin özgür ve müdahale olmadan işlemlerini yapabilmelerini güvence altına alınmasını istedi.

Fransa’nın Strasbourg kentinde 36’ncı Genel Kurul oturumu gerçekleştiren Kongre, Türkiye’deki seçimlerle ilgili bir bildiri yayınladı.

Yayınlanan bildiride, ‘Yakın farkla biten sonuçlarda tekrar oy sayma işinin güç olduğunu kabul ediyoruz. Bu çok az görülen ve normal olarak yalnızca bazı yerler için öngörülen bir oylama. Çok fazla yerde ve binlerce oyun tekrar sayılması tüm seçim sürecinin bütünlüğüyle ilgili soru işaretlerini ortaya çıkarır’ ifadeleri kullanıldı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.