AK Parti’de Cem Uzan bombası: CHP’nin kalelerini böyle yıkacak!

AK Parti’de Cem Uzan bombası: CHP’nin kalelerini böyle yıkacak!

Yerel Seçimlerde Cumhur İttifakı’nın devamı için MHP ile görüşmeleri sürdüren Erdoğan ve AK Parti gözünü CHP’nin kalelerine çevirdi.

AK PARTİ MHP İTTİFAKI

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ittifakın devamı için İstanbul’da aday çıkarmayacaklarını ilan etmesinin ardından hız kazanan görüşmeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bahçeli ile görüşmesiyle bir adım daha ileriye götürüldü. Görüşme sonrasında bir açıklama yapılmazken, siyasi kulislerde görüşmenin olumlu yönde geliştiği ifade ediliyor.

BAHÇELİ’NİN SİYASİ KOMBİNİ

MHP, 2019’un Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimlerde en azından mevut belediyelerini korumak istiyor. Devlet Bahçeli, AK Parti cephesinden gelen itirazlara rağmen bu konuda oldukça ısrarlı. Cumhur İttifakı’nın isim babası olan MHP Lideri, yerel seçimlerde de AK Parti ile gerçekleşebilecek olan ittifakın “siyasi kombin” şeklinde gerçekleşebileceğini açıklamıştı.

AK PARTİ MHP’YE MUHTAÇ

Erdoğan ise öncelikle İstanbul ve Ankara’yı kesinlikle riske atmak istemiyor. Kamuoyuna açıklanan anketlerde de AK Parti’nin yerel seçimlerde MHP’nin desteğine muhtaç olduğu görülüyor.

ERDOĞAN CHP’NİN KALELERİNİ İSTİYOR

Erdoğan yerel seçimlerde bir yandan AK Parti’nin kalelerini garantiye almak isterken, öbür yandan da CHP’nin kalesi haline gelen yerleri başta İzmir ve Muğla olmak üzere kazanmak istiyor. Bunun için büyük bir uğraş içerisinde olunduğu da ifade ediliyor.

CEM UZAN’DAN DÖNÜYORUM PAYLAŞIMI

Yerel seçimlerle ilgili AK Parti cephesinde bu gelişmeler yaşanırken, siyaset kulislerine bomba bir bilgi düştü. Türkiye’yi terk eden Uzan Holding’in sahibi ve Genç Parti’nin Başkanı olan Cem Uzan, kişisel sayfasından çok konuşulacak bir paylaşımda bulundu.

Paylaşımında “Zor günler ve seneler geçti. Hepinize bir şey söyleyebilirim, ve bunu bütün benliğimle söylüyorum: bu hasret bitecek. Evet, bu hasret Bİ-TE-CEK” diyen Cem Uzan, “Devletimin ve milletimin yanında olmaya hazırım. Canım da feda, malım da feda” diyerek, Türkiye’ye dönüşünün sinyalini verdi.

Cem Uzan’ın paylaşımı şöyle:

cemuzan.png

AK PARTİ UZAN’I İZMİR’DEN ADAY MI YAPACAK?

Yerel seçimler öncesinde Cem Uzan’ın paylaşımı siyaset kulislerini de harekete geçirdi. Kulislerde kaynayan gelişmelere göre AK Parti başta İzmir olmak üzere Ege ve Trakya’daki Cem Uzan ağırlığından faydalanmak istiyor. Hatta Cem Uzan’a AK Parti’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmasının istendiği bile konuşuluyor.

UZAN İSTANBUL’U MU İSTEDİ?

İddialara göre Cem Uzan kendisine İstanbul’u layık görüyor. Ancak, Erdoğan’ın İstanbul’u MHP’nin de desteğiyle kazanacağına kesin gözüyle baktığı için buna sıcak bakmadığı ifade ediliyor. Fakat, Cem Uzan’ın AK Parti’den İzmir adaylığına hiç de soğuk olmadığı söyleniyor.

BAHÇELİ’DEN YEŞİL IŞIK

Üstelik Cem Uzan ismine MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin de olumlu yaklaştığı ve destek verebileceği siyaset kulislerinde gelen bilgiler arasında.

Cem Uzan’ın “İstanbul pazarlığında” İYİ Parti ile de dirsek temasında olduğu yine gelen bomba iddialardan.

İZMİR’DE FARK YARATABİLİR

Genç Parti ile Cem Uzan’ın AK Parti’nin tek başına iktidara geldiği 2002 seçimlerinde Türkiye genelinde yüzde 7’i aştığı İzmir özelinde de yüzde 35 oy aldığı göz önüne alındığında kulislerde konuşulan bu iddiaları pek de yabana atmamak gerektiği söylenebilir. AK Parti, Cem Uzan’ın adaylığı durumunda İzmir’de gerçekten fark yaratabilir.

MUĞLA’DA MEHMET METİNER

AK Parti’nin CHP’nin kalelerini ele geçirmek için her türlü beyin fırtınası içerisinde olduğu, Erdoğan’ın yerel seçimlerde Başkanlık modelinin tam anlamıyla kabul görmesi için büyük bir başarı hedeflediği söyleniyor.

CHP’nin Ege ve Trakya’da olan hakimiyetini kırmak, kalelerini ele geçirmek için AK Parti büyük bir değişim içerisinde. Yerel seçimlerde çıkaracağı adaylar ile AK Parti tam anlamıyla bir “merkez” partisine dönüşecek ve Türkiye’nin “hakim” partisi olacak.

Bu anlamda Erdoğan’ın kendisine çok yakın ve sadakatını test ettiği isimleri yerel seçimlerde önemli yerlerden aday gösterebileceği de söyleniyor. Adı geçen isimlerden birisi de AK Parti ve Erdoğan’ın yılmaz savuncusu olarak bilinen İstanbul eski Milletvekili, polemik ustası gazeteci Mehmet Metiner. Metiner’in adı da Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçiyor.

metiner-ve-erdogan-siyasetcafe.jpg

ERDOĞAN BÜYÜK SÜRPRİZLERE HAZIRLANIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin tartışılmasına son vermek için yerel seçimlerde büyük bir zaferi hedefliyor.

Bu anlamda Erdoğan’ın yerel seçimlerde Cem Uzan ve Mehmet Metiner gibi çok farklı ve sürpriz isimlerle gündemi değiştirmeyi ve yönlendirmeyi planladığı siyaset kulislerinde konuşuluyor.

24 Haziran’da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerinde Cumhur İttifakı büyük bir başarı gerçekleştirmiş, muhalefet partileri ise hüsran ile çıkmıştı.

Bakalım Erdoğan, yerel seçimlerde süngüsü iyice düşmüş olan muhalefetin belini iyice kırabilecek, CHP’nin kalelerini düşürebilecek mi?

Dolar düşüyor, kriz hafifliyor, ancak; seçimler yaklaştıkça siyaset kazanı iyice kaynamaya başlıyor. Türkiye’de siyasette olmaz olmaz demeyin, olmaz olmaz!

Hakan Sönmez

Siyasetcafe.com

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir.

cemal-kasikci-001.jpg

cemal-001.jpg

ses.jpgveren.jpg

savcilik-002.jpgsavci-feto.jpg

anket-secim-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.