AK Parti'den flaş açıklama! İstanbul için tarih verdi

AK Parti'den flaş açıklama! İstanbul için tarih verdi

AK Parti YSK temsilcisi Recep Özel, İstanbul'da seçimlere yapılan olağanüstü itirazların Pazartesi günü görüşülmeye başlanılacağını belirtirken muhtemel karar tarihi hakkında da bilgi verdi. 

AK Parti YSK temsilcisi Recep Özel, İstanbul'da seçimlere yapılan olağanüstü itirazların Pazartesi günü görüşüleceğini söyledi.

Özel, İstanbul için kararın önümüzdeki hafta içinde netleşeceğini belirterek, "Talebimiz açık. Seçimlerin yenilenmesi. Eğer Türkiye'de seçim hukuku, seçim yargısı işleyecekse seçimin yenilenmesi kararının vermesi önünde hiçbir hukuki gerekçe olamaz, mutlaka vermek durumunda kalırlar" dedi.

AK Parti YSK temsilcisi Recep Özel, İstanbul seçimlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özel, İstanbul seçimlerine ilişkin, "Veriler belli. Biz bütün iddialarımızı, özellikle sandık kurulu başkanlarından şu anda gelen cevaplardan 19 bin 743 kişi vardı" dedi.

İtiraz başvurusunun YSK'da Pazartesi günü görüşüleceğini hatırlatan Özel şu şekilde konuştu: "Kurul üyelerimizin çalışma takvimine, saatine bağlı, ertesi güne de kalabilir. Gelen cevaplar bana göre çok yetersiz. Yuvarlak cevaplar gelmiş. Bunun hakkında nasıl bir yöntem belirleyecekler, onu bir görmek lazım Pazartesi.

"SALI OLUR ÇARŞAMBA OLUR BİR AN ÖNCE ÇIKSIN"

Özel, kakar tarihleri hakkında da bilgi vererek açıklamasını şu şekilde tamamladı: "Biz de bir an önce çıkmasını istiyoruz. Salı olur, Çarşamba olur bir an önce çıksın da. İstanbul için karar önümüzdeki hafta içinde netleşir. Talebimiz açık. Seçimlerin yenilenmesi. Eğer Türkiye'de seçim hukuku, seçim yargısı işleyecekse seçimin yenilenmesi kararının vermesi önünde hiçbir hukuki gerekçe olamaz, mutlaka vermek durumunda kalırlar."

SİYASETCAFE.COM
 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.