Ofisten açıklama: Davutoğlu'nun kurguya ihtiyacı yok 

Ofisten açıklama: Davutoğlu'nun kurguya ihtiyacı yok 

Yeni bir parti kuracağı iddia edilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Basın Ofisi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde yaşanan intihar girişiminin  'kurgu' olmadığını bildirdi.

Özellikle yerel seçim sürecinde yeni bir parti kuracaklar arasında konuşulan ve bunun seçimlerde AK Parti'niğn oy kaybı olması halinde daha da hızlanacağı iddialar arasında bulunan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 1 Mayıs işçi bayramı günü 15 Temmuz şehitler köprüsünde ve en önemlisi de intihara kallkışan kişinin tşirtünde AK Parti logosu sortında ise Türk bayrağı olması dikkat çekmişti. Bu nedenle yaşanan olayın bir kurgu olduğu iddiaları üzerine Davutoğlu'na ağır eleştiriler getirilmişti. 

Bu iddialara tam dört gün sonra Ahmet Davutoğlu’nun Basın Ofisi'nden cevap geldi.  Açıklamada, "Yaşanan hadisenin sahiciliğini izah etmeye çalışmak bile züldür. Kaldı ki olayı çarpıtarak yorumlayanlar kamu görevi yapmakta olan güvenlik görevlisi polisleri de bir kurgunun parçası olmakla itham etmektedirler" denildi.

"DAVUTOĞLU'NUN KURGUYA İHTİYACI YOKTUR"

Ofisten yapılan açıklamada şunlara yer verildi: "Ancak, Sayın Davutoğlu’nun milletimiz nezdinde itibar kazanmak için herhangi bir kurguya ihtiyacı yoktur. Yaşanan bu hadiseyi sahicilik ve samimiyet adına değerlendirmeye kalkanlar Gazze’de evladı İsrail tarafından şehit edilen babaya sarılan, Myanmar’da Müslüman kardeşlerimizi Allah’ın selamı ile selamlayan, Anadolu’nun her köşesinde binlerce insanımızı bizzat kucaklayan, Urumçi’den Bosna-Hersek’e kadar yüreğine basmadığı coğrafya kalmayan Sayın Davutoğlu’nun duruşu üzerine yorum yapamazlar."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.