YSK'ya seslenen 'Baron'lar yine devrede! 'İmamoğlu'nu başkan ilan edin'

YSK'ya seslenen 'Baron'lar yine devrede! 'İmamoğlu'nu başkan ilan edin'

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP'li İmamoğlu'nun başkanlığının onaylanması için YSK'ya "Bugün Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) düşen görev, artık milletin iradesini tartışmasız desteklemektir" diyerek seçimlerin iptaline karşı çıktı. 

Türkiye'de vesayetin en önemli adreslerinden birisi olarak görülen Adnan Menderes darbesinde etkin olan isimlerinden olan ve İngiltere'den döndükten sonra CHP'de milletvekili olarak görev yapan Turhan Feyzioğlu'nun oğlu Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ikinci kez İstanbul seçimleri ile ilgili açıklamada bulundu. Feyzioğlu, Samsun'dan YSK'ya talimat verir gibi çağrıda bulundu. 

YSK'NIN İSTANBUL İNCELEMESİNİ DEMOKRASİYE GÖLGE DÜŞÜRMEK OLARAK GÖRDÜ 

Feyzioğlu İstanbul seçimlerinde sunulan usulsüzlük iddialarının incelendiği aşamasında YSK'ya seslendi. Feyzioğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda milli irade vardır, millet vardır, sandık vardır. Bugün sandığa sahip çıkma, sandığın demokrasiye gölge düşürmesini önleme zamanıdır” dedi.

Feyzioğlu, Samsun’da düzenlenecek TBB’nin 35. Olağan Mali Genel Kurulu öncesi genel kurul delegeleriyle Anıtpark’taki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

YSK'YA İMAMOĞLU'NUN BAŞKANLIĞINI ONAYLAMASINI İSTEDİ 

Metin Feyzioğlu, burada yaptığı açıklamada İstanbul seçimleri soncu CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığını onaylanmasını istediği açıklaması şu şekilde: “Bugün Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) düşen görev, artık milletin iradesini tartışmasız desteklemektir.

İlk adımın, kurtuluşun ve kuruluşun ruhuna, büyük Türk devriminin temel ilkelerine uygun şekilde seçim sürecini nihai olarak sona erdirmektir. Türkiye, bundan sonra yüzde 100’ümüzle hep birlikte, el ele, hangi siyasi düşünceden olursak olalım her türlü ayrımcılığa karşı 82 milyonu hukuk paydasında buluşturma mücadelesine kaldığı yerden büyük bir kararlılıkla devam etmek zorundadır. Yolumuz uzundur. Umut vardır.”

CHP’DEN YSK ÜYELERİNE TEHDİT ÜZERİNE TAHDİT 

Öte yandan, İstanbul seçimlerinin iptal edileceği korkusuyla YSK'ya tehdit üzerine tehditler savuran CHP iyice saldırganlaştı. Her platformda “Hak, hukuk, adalet” diyen CHP yöneticileri YSK’yı baskı altına almak ve kararı etkilemek amacıyla yargı mensuplarını tehdit etmeye devam ediyor. 

Yüksek Seçim Kurulu'nun, (YSK) İstanbul seçimine yönelik kararını önümüzdeki pazartesi günü vermesi beklenirken seçimin iptal edileceği korkusuna kapılan CHP, YSK'yı baskı altında tutmaya yönelik saldırgan ve tehdit edici tutumunu gün geçtikçe artırıyor.

TEHDİT VE KORKU İLE PSİKOLOJİK BASKI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile başlayan CHP'li yöneticiler YSK'yı tehdit etmek için birbirleriyle adeta sıraya girdi. Her gün İstanbul seçimleri için defalarca açıklama yapan CHP'li yöneticiler YSK üyeleri üzerinde psikolojik baskı kurarak İstanbul seçiminin iptalini gerektiren 'tam kanunsuzluk' tespitinin önüne geçmek istiyor. 

ŞAİBE İDDİALARINI GÖRMEZLİKTEN GELİYORLAR

CHP yönetimi, AK Parti aleyhine sandıklarda yapılan açık usulsüzlükleri, sandık başkan ve üyelerden birinin kamu görevlisi olma şartına riayet edilmemesi, kısıtlı seçmenlere oy kullandırılması gibi birçok yasa tanımaz girişimleri ise görmezlikten geldiği açıklamalarında yalnızca YSK ve AK Parti ile MHP'yi suçluyor. 

CHP, YSK'dan çıkacak karar kendi lehinde olursa "hukuki ve demokratik", aleyhinde çıkması halinde ise "hukuksuz ve antidemokratik" anlayışını sürdürüyor.
YSK'yı hedef tahtası haline getiren ve YSK üyelerine aile bireylerini de işin içine katan CHP yöneticileri adeta korku saçıyor. 

"HAKİM VAR MI YOK MU GÖRECEĞİZ?"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, YSK üyelerini tehditvari açıklamalarıyla hukuk tanımaz tavrını dün yaptığı konuşma ile sürdürdü: "YSK'nın içinde AK Parti ile iş birliği yapıp İstanbul seçimlerini iptal ettirmek için ortaklaşa bir kumpas mı hazırlanıyor? YSK üyelerinin "yasaları ben tanımam" deme hakkı yok. "Türkiye'de gerçek anlamda hakimler var mı yok mu" bunu göreceğiz. Bütün dünya izliyor. Seçim bitti, halk tercihini yaptı."

SİYASETCAFE.COM
 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.