AK Parti'den flaş ittifak açıklaması! Affa kapıları kapattılar

AK Parti'den flaş ittifak açıklaması! Affa kapıları kapattılar

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yerel seçimlerde ittifak ve af tartışmalarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantı, 2 saat 50 dakika sürdü.

Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantı sonrasında bir açıklama yaptı.

'Yerel seçimde itifak olacak mı?' sorusuna Ömer Çelik, 'Cumhur İttifakı'na bağlılığımız sürmekte. Bahçeli ile Genel Başkanımızın görüşmesi konusunda şu anda verilen somut bir karar yok. liderlerin bir araya gelmesi her an mümkündür. Her iki tarafın programları uygunsa. Yerel seçimlerle ilgili ittifak konusunda alınmış bir karar yok.' dedi.

Çelik, 30 şehirde ittifak iddiasıyla ilgili soruya da 'henüz kesinleşmiş bir karar yok' cevabını verdi.

MHP'nin af teklifi için ise Ömer Çelik, "pozisyonumuzda değişiklik yok. Bu konuyu gündemimize almadık" ifadesini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NA YENİ DAVA

Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları için ise şöyle konuştu:

Dün yaptığı basın toplantısı ibretlik bir basın toplantısıydı. Birincisi şu, sık sık tekrarladığı bir şey var. 15 Temmuz'a darbe girişimi diyor, 20 Temmuz'a ise darbe diyor. 

FETÖ'nün yurt dışındaki uzantıları, darbe girişimini meşrulaştırmak için 'kontrollü darbe' gibi argümanlar öne sürüyorlar. Bunun içeride taşıyıcılığını da CHP yapıyor. Biz bu literatüre alışığız.

60 darbesinden sonra darbeyi meşrulaştırmak ve meşru hükümetin yanlışlarını saymak, bu darbeye niye müstahak olduğundaki argümanları beslemek şeklinde olmuştur. Maalesef bu yaklaşımın bugün de sürdüğünü görüyoruz. 

Orada atıf yapıyor. CHP'nin kuruluş yıl dönümü olduğu için Kuvayi Milliye'ye atıf yapıyor. Kuvayi Milliye ruhundan kopalı çok olduğu Kılıçdaroğlu yönetiminin. 

Dolar baronları diyor. Dava açın diyor ben bunu ispat edeceğim diyor. Peki dava açacağız, ispat et bakalım göreceğiz. Daha önce biliyorsunuz daha önce dava açtı, kaybetti. "Bana açılan bütün davaları kazandım" diyor. Kazandığı dava yok. Man Adası davasını kaybetmiştir. Bunların bilgileri açıktır.

Nihayetinde bir genel başkandır. Ve maalesef sürekli her sözünü "bunu yapmazsanız namertsiniz" gibi... Modern siyasi tarihimizin en üslupsüz siyasetçisi olma rekorunu kırmak üzeredir. Bu kadar üslupsuz şekilde bu kavramları kullanması, sonuçta da haksız olarak ortaya çıkması bunu net şekilde gösteriyor.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.