Akademisyen Başkaya gözaltına alındı

Akademisyen Başkaya gözaltına alındı

Akademisyen Fikret Başkaya, sabah saat 06.30 sıralarında Ankara'nın Batıkent semtindeki evinde gözaltına alındı. İşte ayrıntılar;

Ankara’da emniyet görevlileri sabah saatlerinde çok sayıda eve eş zamanlı operasyon düzenledi. Bu operasyonlarda aralarında Fikret Başkaya ve HDP il yöneticisinin de olduğu bazı isimler kişi gözaltına alındı.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Barış Yarkad Fikret Başkaya'nın gözaltına alındığını sosyal medya hesabından açıkladı ve detaylar hakkında bilgi paylaştı.

“Doç. Dr. Fikret Başkaya, sabah 06.30'da Ankara'daki evinden gözaltına alındı. Dosyada gizlilik kararı olduğu gerekçesiyle bilgi verilmedi” diyen CHP’li Yarkadaş şu bilgileri verdi:

“Fikret Başkaya'nın evinde arama yapan polisler, 'Paradigmanın İflası' adlı kitap ile evdeki cep telefonunu da tutanakla götürmüşler. Başkaya'nın gözaltına alınmasına sebep olan dosya kapsamında 20 kişi hakkında daha gözaltı kararı olduğu söyleniyor. Dr. Başkaya'yı davet etseydiniz savcılığa gelirdi. Kendisiyle iki gün önce konuşmuştum. Eve polisin geldiğini söylemişti. Sonra şu oldu: Bir polis Başkaya'nın evine geliyor. Başkaya misafirlikte olduğu İçin komşuya not bırakıyor. Başkaya bunun üzerine avukatını arıyor. Avukat, savcılığa gidip bilgi almaya çalışıyor. Bilgi verilmediği için Başkaya üç gündür evinde bekliyordu. Bu sabah ise gözaltına alındı.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.