Akademisyenden ortalığı karıştıracak sözler Aleviler bu kafa ile daha çok bedel öder

Akademisyenden ortalığı karıştıracak sözler Aleviler bu kafa ile daha çok bedel öder

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde düzenlenen 'Sorularla Alevilik' söyleşisinde konuşan akademisyen Dr. İbrahim Gül skandal ifadeler kullandı.

Samsun  Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Hacı Bektaş Veli Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen “Sorularla Alevilik” adlı söyleşisinde konuşan Hacı Bektaş Veli Araştırmaları Topluluğunun Akademik Danışmanı Dr. İbrahim Gül skandal ifadeler kullandı.

Konuşmasında 'Alevilik ayrı bir mezhep değil gidilecek bir yoldur' diyen Gül'e bir öğrenci, 'Aleviliği hakkıyla anlatamıyorsanız burada anlatmayınız. Şu anda Maraş katliamı anması valilik tarafından engellenmiştir. En azından Aleviliği kirletmemek, yanlış anlatmamak gerektiğini düşünmekteyim. Maraş katliamını yapanlar milletvekili oldu, iktidarın milletvekili olan avukatları tarafından savunuldu. Katliamları konuşmak zor olmasa gerek, Aleviler geçmişte canlarıyla çok bedel ödemişlerdir' dedi.

'BU KAFA İLE ALEVİLER DAHA ÇOK BEDEL ÖDER'

'Kazmayı, küreği alıp sokağa mı çıkalım? Lütfen anlayışlı olalım. Geçmişteki yaraların tekrar etmemesi için biz burada insanlara iyiyi, doğruyu, güzeli anlatıyoruz.' diyerek öğrenciye yanıt veren Gül, 'Bu kafa ile Aleviler daha çok bedel öder. Bu kafa ile eğer senin kafanı taşısak, biz her gün sopa yeriz. Alevilik insanları birbirine düşürme, çatıştırma işi değil' dedi.

İbrahim Gül’ün açıklamalarına tepki gösteren öğrencilerin büyük bir bölümü salonu terk etti.

SİYASETCAFE.COM

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.