AKİT hedef göstermişti Atatürkçü ilahiyatçı görevden alındı

AKİT hedef göstermişti Atatürkçü ilahiyatçı görevden alındı

Yeni Akit Gazetesi’nin geçtiğimiz günlerde hedef gösterdiği Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Cemil Kılıç görevden alındı.

İlahiyatçı Cemil Kılıç’a görevden alındığı bugün tebliğ edildi. Din Kültürü Öğretmeni Cemil Kılıç geçtiğimiz hafta verdiği bir röportajdan dolayı hedef gösterilmişti. Ak Parti hükümetine yakınlığıyla bilinen Yeni Akit Gazetesi dünkü sayısında Cemil Kılıç’ın fotoğrafını vererek “Din karşıtı o öğretmen hala görevde” ifadelerini kullanarak hedef gösterdi.

Akit’in bu haberinin ardından Cemil Kılıç, öğretmenlik görevinden uzaklaştırıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kılıç, “Bakanlık yazısını bana az önce tebliğ ettiler. Görevinizden uzaklaştırıldınız diye bir yazı gönderdiler. Öğretmenlikten uzaklaştırıldım. Ayrıca bir de ifadeye çağırdılar. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gidiyorum ifade vermek için” ifadelerini kullandı.

Cemil Kılıç, Yeni Akit Gazetesi’nin haberinin ardından bakanlığın harekete geçtiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Kararın gerekçesinde sosyal medyada siyasi içerikli paylaşımlar yazıyor. Zaten uzun süredir yazdığım yazılar, yaptığım çalışmalar bu cemaat, tarikat gibi yapıları rahatsız etti. Dinci medyayı da rahatsız etti. Bunların neticesinde böyle bir susturma operasyonu gibi düşünüyorum.”

“Din Kültürü öğretmeniyim” diyen Kılıç, “Atatürk, laiklik, cumhuriyet gibi konulara yoğunlaşınca, okulda Atatürkçü Düşünce Kulübü kurunca, öğrencilere Nutuk okutunca bütün bunlar bir araya gelince, neticesi bu oldu” dedi.

İşte Yeni Akit Gazetesi'nin dünkü haberi:

akitin-haberi.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.