Dilenci 'sesini duyurmak' için bakın ne yaptı! 

Dilenci 'sesini duyurmak' için bakın ne yaptı! 

Çorum'da dilencilik yaparken yakalanan bir dilencinin üzerinden ses sistemi sorulunca, "Sesimizi duyurmaya çalışıyoruz" diye karşılık verdi. 

Özellikle Ramazan ayı gibi dini günlerde insanları çeşitli yöntemlerle sömüren dilencilerin yaptıkları akıllara durgunluk veriyor. Topal, hasta, kör gibi onlarca çeşit numaraya giren dilencilerin son numarası ise yine şaşırttı. 

Çorum'da dilencilik yaparken yakalanan bir dilencinin üzerinden orta düzey bir ses sistemi çıktı. Zabıtanın neden ses sistemi taşıdığı sorusu üzerine dilenci "Sesimizi duyurmaya çalışıyoruz" diye karşılık verdi. 


Çorum'da, dilencilik yaparken yakalanan ve üzerlerinden ses sitemi çıkan Hüseyin A. ve Durmuş K., bunların ne amaçl kullandıklarını soran zabıta görevlilerine, "İnsanlara sesimizi duyurmaya çalışıyoruz" diye karşılık verdi. 

Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayıyla artan dilencilere yönelik operasyon düzenledi. Dilencilik yaparken yakalanan Hüseyin A. ile Durmuş K.'nın üzerlerinden 500 TL çeyrek altın ve mikrofonlu ses düzeneği çıktı. 

Zabıta görevlilerinin ses sistemini ne için kullandıklarını sorduğu dilencilerden Hüseyin A., "İnsanlara sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” yanıtını verdi. 

İl il dolaştıkları öğrenilen ve Konya'dan Çorum'a geldikleri belirlenen dilencilere Kabahatler Kanunu'na göre 153'er TL idari para cezası kesildi. İki dilenci, il sınırına bırakıldı.

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.