Akşener 'bir inat uğruna' ne yapmak istiyor? 

Akşener 'bir inat uğruna' ne yapmak istiyor? 

Samsun'da liderlerin 19 Mayıs'ta yan yana verdiği pozdan rahatsız olan İYİ Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener kendi deyimi ile 'bir inat uğruna' ne yapmak istiyor?  

19 Mayıs'ta HDP safında yer alarak liderlerle bir araya gelmeyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in törene katılmama sebebi de ortaya çıkmaya başladı. 

Bilindiği üzere DYP ardından MHP ve buradan da parti kurma aşamalarını yaşayan Meral Akşener 19 Mayıs törenlerine katılmama nedeni şahsi bir konu olduğu öğrenildi. 

FETÖ'nün sözde kongre ile MHP'yi ele geçiremeyince Meral Akşener'e parti kurdurttuğu iddialarının halen devam eden bu süreçte şahsi ihtiraslarının da devam ettiği öğrenildi. 

DEVLET BAHÇELİ KATILMAYINCA O DA KATILMADI

19 Mayıs törenlerine önce katılacağı ardından da katılmayacağı bilgisi gelen Meral Akşener'in bu değişikliğinin nedenleri gün yüzüne çıktı. Buna göre 19 Mayıstan bir gün önce Devlet Bahçeli'nin Samsun törenlerine katılmayacağı kulis haberleri tüm medyada yer aldı. 

Bu haberden dakikalar içinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de 19 Mayıs Samsun törenlerine katılamayacağı bildirildi. İYİ Parti üstelik bu retti, "100'üncü yıl gibi önemli bir programın, 19 Mayısa 3 gün kala iletilmesi devlet ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır" olarak açıkladı. 

AKŞENER 19 MAYIS'TA HDP İLE AYNI SAFTA YER ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Mayıs törenlerine yalnızca HDP'yi davet etmemiş ve davet ettikleri siyasi partilerden ise yalnızca İYİ Partili Meral Akşener törenlere katılmamıştı. Tören sonrası siyasi parti liderlerinin verdiği birlik pozunu da yine PKK'nın siyasi uzantısı HDP gibi eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, törenlere şov diyerek kendisinin ne kadar devlet ciddiyetinden uzak olduğunu sergilemiş oldu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle Samsun'da birlik pozu veren parti liderlerinin ardından İYİ Parti'den jet gibi bir 19 Mayıs bildirgesi yayınlamış sözde birlik beraberlik çizgisi oluşturmuştu. Bildirgede daha çok hükümet ve iktidar partiyi eleştiriler dizilirken bir gün sonra ise törenlere şov demekten geri kalmayan Meral Akşener'in aslında bunların hepsinin kendi deyimiyle 'bir inat uğruna' yaptığı ortaya çıktı. 

DEVLET BAHÇELİ DÜŞMANLIĞI NEDENİYLE KENDİSİNİ BİTİRİYOR 

Önce katılacağı ardından ise Devlet Bahçeli'nin katılmayacağı söylentisiyle törenlere katılmaktan vazgeçen Meral Akşener neredeyse her adımını MHP üzerine yapıyor. MHP'yi ele geçiremeyen Meral Akşener neredeyse tüm politikasını Devlet Bahçeli düşmanlığı üzerine kurmuş. Ve bunu da kendi deyimiyle 'bir inat uğruna' yapmaya devam ediyor. Neredeyse tüm programını MHP'ye göre planlayan Akşener, 23 Haziran seçilerinde Devlet Bahçeli'nin il başkanlarını İstanbul'a çağırmasının altında kalmayarak İYİ Parti'de aynı yöntemi kullanacak. 

bahceliaksener.jpg

MHP'Yİ ÖRNEK GÖSTEREREK İYİ PARTİ'YLE KIYASLADI 

19 Mayıs'ta Samsun'da bulunmasına rağmen törenlere katılmayan Meral Akşener, burada partisinin düzenlemiş olduğu toplantıda, ele geçiremediği MHP'yi örnek göstererek İYİ Parti' ile kıyaslamaya kalkıştı. Akşener, "1999 seçimlerinde MHP'ye ait bir slogan vardı. Bir şey değişilecek her şey değişecek diye. İYİ Parti ile bugün bir şey değişti her şey değişti. Bu parti kolayla kurulmadı" dedi. 

"İYİ PARTİ OLMASAYDI BUGÜN TÜRKİYE NE OLURDU?"

Meral Akşener o kadar çok böbürlendi ki 'İYİ Parti olmasaydı Türkiye çok kötü olurdu' demek istedi. Akşener, "Gerçekten bu partiyi kurmasaydık İYİ Parti hiç olmasaydı bugün Türkiye ne olurdu? 31 Mart'ı düşünün İstanbul’da bacak kırıldı. Büyük bir tarihi iş başardınız. Çocuklarımız için ayağa kalkan yol yürüyen arkadaşlarla başardık" dedi. 

SEÇİMLERİN TEK KAYBEDENİ CHP'Yİ DESTEKLEMEKLE ÖVÜNÜYOR

'Ülkücüleri iktidar yapacağım' diye MHP'yi bölen Meral Akşener bugün HDP'den sonra ikinci olarak en büyük destekçiliğini yaptığı CHP'ye belediye başkanı ve oylarını artırmakla övünüyor. Akşener'in Cumhur İttifakı'nın başarısız olarak gördüğü seçimlerde Türkiye'de 1397 belediyeden bir tane il belediye başkanlığı kazanamadığı gibi AK Parti'nin sadece İstanbul'da kazandığı 24 belediyenin bile altında ancak 22 belediye başkanlığı alabilmiştir. 

SİYASİ LİDERLER BİRLİK POZU VERDİ 

19 Myaıs'ta Samsun'da Tütün İskelesi'nde düzenlenen törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,  BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Anavatan Partisi (ANAP) Genel Başkanı İbrahim Çelebi katıldı. Liderler birlikte pozu verdi.

19mayisliderler.jpg

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.