İmamoğlu Ahmet Hakan'a çok kızdı: Bunu niye açıyorsun? 

İmamoğlu Ahmet Hakan'a çok kızdı: Bunu niye açıyorsun? 

Ahmet Hakan ile CHP adayı İmamoğlu arasında sert tartışma yaşandı. Hakan'ın Yunan gazetesindeki haber üzerine İmamoğlu, " Farz edelim cevap vermedim. Bunu niye açıyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi.  

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge'ye konuk oldu.

Ahmet Hakan, Yunan gazetesinin İstanbul seçimleriyle ilgili attığı manşeti ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun çarpıtılan sözlerini sorunca CHP adayı ile sert tartışmalara neden oldu. 

CHP'li İmamoğlu, soruya cevap veremeyince 'Bu konuyu kapatalım, başka soruya geçelim' diyerek geçiştirmeye çalıştı. İmamoğlu ayrıca Hakan'a "Bu soruya neden soruyorsun" diye tepki gösterirken Ahmet Hakan'ın gazeteciliğini de sorguladı. 

Daha önce kendisine 'Sevgi pıtırcığı' dendiğini anlatan CHP'li Ekrem İmamoğlu, bir soruya cevap veremediği için gerginliği anlattıklarının aksine olduğunu ortaya çıkarmış oldu. 

İŞTE İMAMOĞLU'NUN GERGİNLEŞTİĞİ DİYALOG ŞÖYLE GELİŞTİ 

İmamoğlu: Ben bir şey anlamadın, siz nasıl anladınız

Hakan: Ben anladım

İmamoğlu: Ne anladınız, ne diyor?

Hakan: Diyor ki; Bir yunan medyasında bir haber çıkmış; 'Ekrem İmamoğlu İstanbul'u fetheden Yunanlı' diye. Ekrem İmamoğlu nereli? Trabzonlu. Peki niye cevap vermiyor bu haber diyor. Ben Trabzonluyum kardeşim. Nasıl böyle bir şey söyleyebilirsiniz. 

İmamoğlu: Öyle demiyor. Siz anladınız onu diyor. Siz anladınız ne demek istediğimi diyor. Göz işareti yapıyor. 

Hakan: Öyle bir şey demiyor

İmamoğlu: İyi izleyin o zaman

Hakan: Ben izledim. 80 defa izledim. Beraber izleriz. 

İmamoğlu: Yapma Ahmet. Bakın ben size bir şey söyleyeyim. Eğer belediye başkanını savunacaksan çağır onu onunla konuş bak. Binali Yıldırım'ı da çağır onunla da konuş.

Hakan: Ben hakkaniyetin insanıyım. İzlediğim şeyi anlatıyorum burda.

"FARZ EDELİM CEVAP VERMEDİM, BUNU NİYE AÇIYORSUN"

İmamoğlu: Farz edelim cevap vermedim. Bunu niye açıyorsunuz? 

Hakan: Ben açmam

İmamoğlu: (Ellerini yukarıya kaldırarak) Niye açıyorsunuz? Amacınız ne? Anladınız. Trabzon neresi? Orası burası. Onlar ordan. Bunlar burdan. Ne yaratmak istiyorsun. Trabzonluları lekeliyorsun. Ekrem İmamoğlu'nu lekeliyorsun. Buradan bir politika yapmaya çalışyorsun. Bırakın savunmayın. Başka konuya geçelim. 

Hakan: Ben savunmuyorum ama. Adamın söylemediği şeyi.

"AHMET BEY SAVUNMAYIN LÜTFEN"

İmamoğlu: Bence savunmayın. Ahmet bey savunmayın lütfen. 

Hakan: Sizde lütfen. Söylemediği şeyi

İmamoğlu: Lütfen savunmayın, lütfen savunmayın....Savunmayın. Başka soruya geçelim.

Hakan: Siz söylemediği şeyi. Yapmayın lütfen.

İmamoğlu: Bakın savunmayın lütfen. Ahmet bey savunmayın. 

Hakan: Ben savunmuyorum. 

"AHMET BEY SAVUNMAYIN, BAKIN SAVUNMAYIN LÜTFEN"

İmamoğlu: Ahmet bey savunmayın. Bakın savunma lütfen. Devam etmeyelim. Devam ederseniz başka bir konuya girersiniz Ahmet bey. Onları adam yerine koymadım. 

Hakan: Bence sorun yok o zaman

İmamoğlu: Bravo size. Bence sizin gazeteciliğimize yakışmadı bence. Söyleyeyim. 

Hakan: Hangisi?

İmamoğlu: Şu son söylediğiniz.

Hakan: Ne dedim?

İmamoğlu: Dediniz ya 'Bence yok'. Niye soruyorsun o zaman?"

İşte CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun gergin anları;


İşte İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları: 

Ahmet Hakan'ın, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun Ekrem İmamoğlu hakkında Yunan gazetesinin haberine değindiği sözlerini sorması üzerine programda tartışma çıktı.


İmamoğlu soru üzerine sinirlenerek, "Onu savunacaksan çağır kendisiyle konuşayım. Binali Yıldırım'ı da çağır onunla da konuşurum. Trabzonluları lekeliyorsun, Ekrem İmamoğlu'nu lekeliyorsun. Buradan bir politika yaratmaya çalışıyorsun. Ahmet Bey savunmayın lütfen. Ben olsam söylemem! Ünlem işareti koyalım kapatalım" dedi. 

"DEMOKRASİ ADINA ÖFKE DUYDUM"


İtiraz sürecinde 'tek güvendiğim kurum YSK' diyen İmamoğlu bu sefer, "YSK’nın kararı şaşırtmadı. YSK’nın seçimi iptal edeceğini düşünmemi istedi birçok kesim. Ben İstanbul’a hizmet etmek istedim. ‘Bunu yapamazlar’ zihnimin bir köşesinde var. Beni bu alana çekmek isteyeceklerini düşündüm. Benim bir analizim var elbette sürece dair. Demokrasi adına öfke duydum. Öfkem dışa dönük değildir" dedi. 

FARK 27 BİN 899'DAN 13 BİN 700'E DÜŞTÜ 


Bu işin ne kadar yanlış olduğunu, demokrasiye aykırı olduğunu hissettirmem gerekiyordu. 13 bin 700 küsür civarında farkımız var. Çok basit. Sayıyı net söyleyeyim. YSK’nın ilk açıkladığı veri 27 bin 899. Aradaki fark.”

"ABUR CUBUR ŞEYLER DE OLABİLİR"

Çaldılar diyorlar ya! Biz 250 oy aldığımız sandıkta 0 oy yazılmış. 4234 nolu sandıkta 145 oy aldık 0 yazılmış. Bilgisayara girerken 0 giriliyor. Bizim itirazlarımız oldu, AK Parti’nin itirazları oldu. 20 bine düştü. Her seçimde olur. İnsani hata da kabul edebiliriz, abur cubur şeyler de olabilir. Bu 20 bine inerken her iki partinin de oyu yükseldi. İptal oylar, geçersiz oylar sayıldı. İptal oyların tekrar sayılması YSK tarihinde görülmüş şey değil. 


"ÇALDILAR KİME?"

O bilgisayar başındaki insanların hatası. 1 kişi karar vermiyor kurul karar veriyor geçerli mi geçersiz mi diye. Her sandıkta bu böyle. Sayısal baktığımızda Binali bey’e de bana da haksızlık yapılmış. Neyi aradığınızı anlamaya çalışıyorum. 11 bin öbür tarafta, 16-17 bin oy diğer tarafta var. Bana da ona da haksızlık yapılmış. Çaldılar kime? Cumhurbaşkanı çaldılar dedi. Rakibimiz 31 Mart öncesi bir başka Binali Yıldırım. Sonrasında başka. Ben hiçbir şey çalmadım. Sadece gönül çaldım.

"GAYET TABİ SİNİRLENİYORUM"

 

Sayın Yıldırım, cumhurbaşkanı, bakanlar çaldılar derken siz kimi anladınız? Seçim sürecinin her aşamasındaydım. Çaldılar, kim? Gayet tabi sinirleniyorum. Niye Ramazan ayında iftira atıyor. Gerekçelere bakar mısınız Allah aşkına? Maddi hata dediğiniz şey her zaman olur. 

"57 SANDIKTAN 22 BİN OY İÇİNDEN BİZE 12 OY ÇIKTI"


Onlar itiraz ettiler tümü sayılsın diye. YSK kabul etmedi. YSK’nın buna gerekçe üretmesi lazım. Geçersiz oylar sayıldıktan sonra gerekçe olması lazım. 57 sandık seçtim dedi. Sayın dedi. 57 sandık sayıldı. Yaklaşık 21-22 bin oy yapar. 12 oy bize fazla çıktı orada da. Minimum hatalarla yürüyor.”

"MÜDÜRÜM ANNESİNİ İKNA ETMEYE ÇALIŞIYOR CHP'YE OY VERSİN DİYE"

Benim okul müdürüm annesini ikna etmeye çalışıyor CHP’ye oy versin diye. O da Adalet Partili. Altı oka da ikna etmiş. Oyunu kullanmış rahmetli analık. Müdür manidar bakıyor. O da yırtmış oyu getirmiş, inanmayacağunu anladım ha buraya getirdim diye. Hem oy nasip olmuyor hem de oğlunu kırmıyor. Milleti üzmeyin. Büyükşehir belediyesi oyların diğer oylardan düşük olması lazım. Milletin aklıyla dalga geçiyorlar.”

"BİLİNÇLİ DE OLABİLİR MADDİ HATA DA OLABİLİR"

“Bizim oylarımız da düşük yazıldı. Bilinçli de olabilir maddi hata da olabilir. Zihninizi okuyamam. Çetele dediğiniz işte imza aranmaz. YSK’da görev yapmış, sandıklarda duran tüm AK Parti’li kardeşlerim bilir. Çeteleden bahsediyor. Islak imzalı olan sandık tutanakları da YSK’nın sisteminde var. kayıp denilenler YSK’nın sisteminde görülebilir. Bizde de var. Onlar kayıt döküm derken çeteleden bahsediyor. Onda imza aranaz. Çetele imzalamayız ki, tutanak imzalarız. Benim de aklım almıyor. Sayılırken bir çetele tutulur. Onlar toparlanır. Sandık kurulunun tutanağı tutulur. Kutucuklar doldurulur. Onda imza aranmaz. Tutanakta aranır.

"SANDIK GÖREVLİLERİ BİZİ ARIYORLAR"

Kamu görevlilerini suçluyorlar 123 sandıkta. Bizi arıyorlar. Referandumda vardık, cumhurbaşkanlığı seçiminde vardık. Bu insanlar şimdi FETÖ’cü oldu. Şaibe varsa, kanıt varsa açıklayın. Tekrar soruyorum, soruşturma açıldı mı? Referandum için ne diyeceksiniz, cumhurbaşkanlığı seçimleri için ne diyeceksiniz. Bu insanları çağıran sizsiniz. İş Bankası açıklama yaptı: Siz bizden istediniz, biz de yolladık diye.

"57 SANDIKTAN İMAMOĞLU LEHİNE 13 OY ÇIKTI"


Geçersiz oylar sayıldı ve böyle bir fark çıktı. 57 sandık çıktı ve 13 oy İmamoğlu lehine fark çıktı. Sondaj yapıldı. Biz burada gördük olmadığını öyle bir şeyin. Tüm ilçelerde seçim yapılsın dedik. 25 ilçenin sonuçlarına sirayet etmezmiş. 25-30 il sayarım size oyların hiç sayılmadığı."

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.