YSK'da ret oy kullanan 4 üye direniyor! 

YSK'da ret oy kullanan 4 üye direniyor! 

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), 7 oya karşın 4 oyla alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili kararının gerekçesinin yazımı tamamlandı. Kararda ret oy kullanan 4 üyenin  şerhler yazısı bekleniyor. 

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), 7 oya karşın 4 oyla alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ve yenilenmiş ve kısa bir açıklama yapılmıştı. Karara sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti meclis toplantısında 7 ret oyu veren YSK üyelerine çete diyerek çok ağır bir şekilde hakaret ve suçlamalarda bulunmuştu. 

YSK dün yaptığı bir açıklama ile İstanbul kararının gerekçeli kararının bugğn için açıklanacağı bildirilmişti. İstanbul kararında iptal ve yenileme istemi oyu kullanan 7 YSK üyesi gerekçelerini tamamlarken oylamada ret oy kullanan 4 üye ise henüz şerh yazılarını tamamlamadı. 

4 RETÇİ YSK ÜYESİ DİRENİYOR 

YSK'nın iptal ve yenileme kararı 7 üyenin tamamımın gerekçe yazılarının içerdiği 200 sayfanın üzerinde olduğu belirtilen gerekçenin açıklanması için 4 muhalif üyenin şerhlerini yazmalarının beklendiği belirtiliyor...
 
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ilişkin gerekçeli kararın yazımını tamamladığı bildirildi.

Ancak karara muhalif olan üyelerin muhalefet şerhlerini yazmadıkları ve bunlarında da tamamlandıktan sonra gerekçeli kararın kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi. 

İstanbul gerekçeli kararın 200 sayfanın üzerinde olduğu öğrenilirken, muhalefet şerhlerinin yazımı ise bir iki gün daha sürebileceği belirtiliyor.

NE OLMUŞTU?

YSK, AK Parti ve MHP’nin olağanüstü itirazları çerçevesinde yapılan başvuruları değerlendirerek, 6 Mayıs’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali ve  yenilenmesine kararı vermişti. Yaklaşık beş saati aşkın süren toplantıda oylamaya 11 YSK üyesi katılmıştı. İddiaya göre YSK Başkanı Sadi Güven’in de arasında bulunduğu 4 üye karara ret oyu kullanmıştı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin yenilenmesi kararı 4’e karşı 7 üyenin oyu ile alındı. Karar sonrası CHP, HDP, İYİ Parti, SP seçimin yenilenme lehine oy kullanan 7 Yüksek Seçim Kurulu üyesini suçlamışlardı. CHP söz konusu 7 üye için çete kelimesini kullanmıştı. 

Siyasetcafe.com 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

54715.jpg

54714.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.