Akşener'den YSK'ya karar öncesi ültimatom!

Akşener'den YSK'ya karar öncesi ültimatom!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul itirazlarının karar aşamasına doğru ültimatom gibi açıklama yaparak, "Sayın Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Milletin verdiği kararı YSK değiştiremez" dedi. 

31 Mart seçimlerinde bir TKP ve bir de Bağımsız adayın il belediye başkanlığı kazandığı Türkiye'de bir il belediye başkanlığı kazanamayan İYİ Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. 

"İKTİDARIN BU KONUDAKİ DURUŞUNU DESTEKLİYORUZ"

Akşener konuşmasından Ermeni soykırımına değinerek, "Her yıl Nisan ayında bazı ülkeler 1915 yılında yaşanan olaylara ilişkin Türkiye’yi karalamaya devam ediyor. Tarih bütün hakikati ile ortadadır. Soykırım iddiaları iftiradır. İktidarın bu konudaki duruşunu destekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

"SEÇİMİ İYİLER KAZANDI"

31 Marttın tek kaybedeni olarak tanımlanan İYİ Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener, bunun aksini savunarak seçimi partisinin kazandığını söyledi. Akşener, "Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum. Bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Seçimi kazanmış bütün kardeşlerimi ayrım gözetmeksizin tebrik ediyorum. 31 Mart'ta maaşı kuşa dönen işçiler kazandı. Yeter artık diyen demokratlar kazandı. Kısaca iyiler kazandı. FETÖ'ye teslim ettikleri devleti sokaktan toplayanlar kazandı" ifadelerini kullandı.  

BİR TEK İL KAZANAMAYAN AKŞENER İSTANBUL'UN PEŞİNDE

Akşener, seçim gecesi Erdoğan'ın seçimi kaybettiğini iddia ederken bir aydır devam eden itiraz süreçlerinde bir çok şaibe ve usulsüzlüklerden hiç bahsetmeden şunları söyledi;, "Erdoğan'a sormak istiyorum. Kulağınıza kim ne fısıldadı? Ülkemize ve milletimize bu kötülüğü yapmayın. O kulağınıza fısıldayanların sesine kulaklarınızı kapatın."

YSK KARARI ÖNCESİ ÜLTİMATOM GİBİ AÇIKLAMA 

Seçimlerde bir TKP bir de Bağımsız adayın il belediye başkanlığı kazandığı Türkiye'de bir il belediye başkanı kazanamayan İYİ Parti'nin Genel Başkanı Akşener, PKK'nın siyasi uzantısı HDP destekli İstanbul oy çoğunluğuna dikkat çekerek YSK'nın karar aşamasında adeta ültimatom gibi bir açıklama yaptı. Akşener şöyle konuştu; "İktidarın başına çağrımdır ki atadığı hakimlere aldıracağı kararı milletimiz kabul etmez. Bununla da kalmaz ilk seçimde kendisini sandığa gömer. Sayın Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Milletin verdiği kararı YSK değiştiremez. Milletin kararı etrafından dolanacak çalı değildir."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.