CHP'den peşin yargı: İstanbul seçimi tekrarlanamaz!

CHP'den peşin yargı: İstanbul seçimi tekrarlanamaz!

CHP'de İstanbul seçim paniği devam ediyor.  Partinin Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, sandık kurullarındaki usulsüzlüklere dikkat çekerek seçimin yenilenemeyeceği iddiasında bulundu. 

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul'daki usulsüzlük ve şaibe iddiaları nedeniyle karar YSK'da düğümlendi. 

İstanbul seçimlerinde tespit edilen ve özellikle sandık kurullarındaki şaibeler AK Parti ve MHP’nin yaptığı olağanüstü itirazlarla ilgili karar haftasına girildi. 

Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) üç bavulla başvuran ve basına yaptıkları açıklamalarda delillerin bir kısının basına verilmesi ile olayı anlatan AK Parti yetkilileri işin peşini bırakmadı ve yeni araştırmalarda tespit ettikleri usulsüzlük belgelerini ara dilekçelerle YSK'ya sundu.

AK Parti ve MHP bu nedenle YSK'ya İstanbul Büyükşehir, Büyükçekmece ve Maltepe seçimlerinin iptali ve yenilenmesini talebinde bulundu. YSK bu iddiaları önemli sayarak araştırılması için İstanbul ilçe seçim kurullarından istenen bilgi ve belgeleri talep etti. Ancak İlçe seçim kurulları istenen bilgi ve belgeleri tamamını teslim edilmediği ve bu nedenle sürecin uzayabileceği konuşuluyor. 

Öte yandan normal seçim takvimine göre YSK, itiraz kararını en geç önümüzdeki Cuma gününe kadar vermesi gerekiyor. 

İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinden çekinerek panik haline giren CHP ise itirazları yok saymaya devam ediyor. 

CHP İTİRAZLARI YOK SAYMAYA DEVAM EDİYOR 

AK Parti’nin bu talebinin “hukuken geçersiz olduğunu” ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, YSK’nin geçmiş yıllarda aldığı kararları öne sürdü. 

Erkek, “YSK, geçen yıl aldığı kararla, sandık görevlilerinin ilçe dışından belirlenebileceğini ifade etmiştir. AKP’nin itirazının bu kararlar nedeniyle boşa düştüğü ortadadır” dedi. 

SANDIK KURULLARINDAKİ USULSÜZLÜKLERE DİKKAT ÇEKTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek sandık kurullarında ortaya çıkan bir çok usulsüzlüğe dikkat çekerek, “Sandık kurullarının oluşumda bir hata varsa dahi bu o sandıktan çıkan iradeyi sakatlayamaz. Önemli olan sandıktan çıkan seçmen iradesidir” diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.