Akşener'e kapalı kapılar arkasında yetki verilecek! 

Akşener'e kapalı kapılar arkasında yetki verilecek! 

Meral Akşener'e süper yetkiler verileceği İYİ Parti'nin, 25 Mayıs Cumartesi gerçekleştirilecek tüzük kurultayının kapalı oturumla yapılmasına karar verildi.

Kurulduğu günden beri tartışmaların bitmediği İYİ Parti'de 31 Mart seçimlerinde PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile kurulan işbirliği nedeniyle buna karşı çıkan bazı il ve ilçe başkanları görevden alınmıştı. 

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR 

Seçim sürecinde bu duruma tepki gösteren bir çok ilçe ve gençlik kolları da istifa etmişti. İYİ Parti'nin tabanının önemli bir kısmının Milliyetçi olmasına rağmen PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile işbirliği içinde olması parti yöneticisinden seçmenine çok sayıda tepkilere neden oldu. 

31 Mart yerel seçimlerinde büyük bir hezimetle çıkan İYİ Parti'nin genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin kazandığı Ankara Belediyesi ve bir çok usulsüzlükler nedeniyle iptal edilen İstanbul seçim sonuçlarıyla övünmüştü. 

Akşener, 31 Mart seçimlerine ilişkin 'İyiler kazandı' diyerek değerlendirse de Türkiye'de bir TKP birde Bağımsız adayın il belediye başkanlığı kazanmasının yanında İYİ Parti ise bir tane il belediye başkanlığı alamadı. AK Parti'nin İstanbul'da kazandığı 24 belediyenin altında kalarak Türkiye genelinde 23 ilçe ve belde belediyesinde kalan İYİ Parti'de sular iyice ısınmaya başladı. 

GENEL KURUL ÇAĞRILARI YAPILMIŞTI 

31 Mart seçimleri sonrasında partiden genel başkan yardımcısı görevinden istifa ederken bir çok parti kurucuları ise İYİ Parti'yi kurultaya davet etmişti. Partiden kurultay olmayacağı açıklaması gelse bile İYİ Parti'de çıkabilecek isyanın önüne geçilmesi için Meral Akşener'e tam yeti verilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

Buna göre yapılacak tüzük kurultayında 80 kişilik Genel İdare Üyesi 50'ye düşürülerek muhalifler temizlenmiş olacak. Yine Akşener'e verilecek yetki ile istediği zaman GİK dışı 3 kişiye başkanlık divanında görev verebilecek. 

KAPALI KAPILAR ARKASINDA YETKİ VERİLECEK 

İYİ Parti'den yapılan açıklamada, 25 Mayıs Cumartesi günkü tüzük kurultayının kapalı oturumla gerçekleştirilmesine karar verildiği bildirildi.

Parti yetkililerinden edinilen bilgiye göre, kurultayda, genel başkanı kadın olup kadın kolları yoktu. Kurultayda partide kadın kolları kurulmasına ilişkin Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında alınan kararın tüzüğe işleneceğini belirtti.

Tüzük kurultayının kapalı kapılar arkasında olması ve partililerden ağır eleştir getirildiği İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e partinin bazı organlarına atama yapma yetkisi verilmesinin görüşülmesi beklendiği kaydedildi. 

Bahçeli'ye "Sandalye için adam vurur demişti.. Videoyu izlemek için tıklayın

 

"ORADA GEREKLİ ŞEYLERİ KONUŞUR, ONA GÖRE YAPARIZ"

Parti yetkililer şu bilgileri verdi:

"Genel Başkan idari değişikliklerin hepsinin GİK'te değil, çok daha geniş bir katılımla kurultayda yapılmasını istedi. 'Orada gerekli şeyleri konuşur, tartışırız ve ona göre yaparız' dedi. Kurultay da bu sebeple yapılıyor."

Kurultayda, ayrıca ekipçilik yapılarak haksız ve adaletsiz dağıtıldığı konuşulan hazine yardımının parti teşkilatlarına dağılımına yönelik değişikliklerin de gündeme geleceği öğrenildi.

 

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.