Akşener’in şikayetçi olduğu Ülkücüler beraat etti

Akşener’in şikayetçi olduğu Ülkücüler beraat etti

Geçtiğimiz yıl İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in evinin önünde toplanarak demokratik protesto hakkını kullanan Ülkücüler’den şikayetçi olan Akşener’in şikayetçi olduğu dava neticelendi.

2018 yılında bir grup Ülkücü, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in evinin önünde toplanmış ve slogan atarak Akşener’i protesto etmişti. Akşener’in şikayetçi olduğu Ülkücüler beraat etti.

16 kişi hakkında “Tehdit” ve “Hakaret” suçlaması ile şikayetçi olan Meral Akşener’i mahkeme haklı bulmadı.

Mahkeme Tehdit ve Hakaret olarak nitelendiren sözlerin yasada suç olarak tanımlanmadığına hüküm vererek bütün sanıkların beraatine karar verdi.

meral-aksener-003.jpg

İstanbul Anadolu 22. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşması bugün yapıldı. Tutuksuz yargılanan 15 sanık ve avukatları ve şikayetçi Meral Akşener’in avukatlarının katıldığı duruşmada; Akşener’in avukatı iki sanık hakkında şikayetlerinin devam ettiğini belirtti. Sanıkların Avukatı ise müvekkillerinin protesto haklarını kullandıklarını söyleyerek beraatine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme, sanıkların tehdit ve hakaret olarak nitelendiren sözlerin yasada suç olarak tanımlanmadığına hüküm vererek bütün sanıkların beraatine karar verdi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.