Aleyna Tilki ‘maymun’ benzetmesi yapana dava açtı

Aleyna Tilki ‘maymun’ benzetmesi yapana dava açtı

Geçen yıl kasım ayında sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden şarkıcı Aleyna Tilki’nin fotoğrafının bulunduğu bir sayfada “Alt kısımda olan şenpazelere sanatçı diyen develer” şeklinde yorum yapan organizatör Mustafa Kadir B. (34) hakkında dava açıldı.

Mustafa Kadir B., aynı sayfada genç şarkıcının fotoğrafının yanına maymun fotoğrafı koyarak paylaşımda bulundu.

 

Star TV sunucusu Nazlı Çelik’e çirkin iftira

 

t-2.jpg

Habertürk Haber Merkezi’nden Arzu Kaya’nın haberine göre, Aleyna Tilki’nin şikâyeti üzerine Mustafa Kadir B. hakkında soruşturma başlatıldı.

 

Pelin Batu "Evet" diyecek!

 

 

t3.jpg

İfadesinde suçlamayı kabul eden organizatör B.’nin, “Sinirli anımda yaptığım bir şeydi. Bizim çocuklarımız televizyon izliyor. Giyim tarzını da beğenmiyordum. Bir kız çocuğunun insanların karşısına böyle çıkması hoşuma gitmiyordu. Zoruma gitmişti. O anki şeyle öyle bir şey yapmıştım. İsim zikretmemiştim” dediği öğrenildi.

“Hakaret” suçunun uzlaşma kapsamında kalması nedeniyle tarafların dosyası uzlaşma bürosuna gönderildi. Soruşturma dosyasına bir uzlaştırmacı da belirlendi. Ancak taraflar arasında uzlaşma sağlanamadı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Mustafa Kadir B. Hakkında suçu işlediğine dair kamu davası açılmasını gerektirir yeterli delilin bulunduğunu belirterek “sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.