Altınlarla kaçan gelin adayı Manisa’yı karıştırdı

Altınlarla kaçan gelin adayı Manisa’yı karıştırdı

Oğlunu evlendirmek isteyen İsmail Karaaslan, adının ‘Sebahat’ olduğu iddia edilen genç kız ve yakınları tarafından dolandırıldı.

Manisa’nın Alaşehir İlçesi’nde yaşanan olayda, İsmail Karaaslan adlı çiftçi, oğlu Bünyamin Karaaslan’ı evlendirmek istedi ancak kendisini ‘Sebahat’ diye tanıtan genç kız 50 bin lira ile kayıplara karıştı.

İHA’nın haberine göre, Delemenler Mahallesi’nde yaşayan İsmail Karaaslan, oğlunu evlendirmek istedi. Bunun üzerine Kavaklıdere Mahallesi’nden tanıdıkları İ.Y., Karaaslan’a Hatay’da evlenmek isteyen birinin olduğunu, istemeleri halinde tanışmalarına aracılık edebileceğini söyledi.

Bunun üzerine oğlunu da yanına alan İsmail Karaaslan, 7 Şubat’ta Hatay’a gitti.

Karaaslan, burada kendisini ‘Sebahat’ adıyla tanıtan genç kız ve isminin ‘Habib’ olduğu öne sürülen teyzesinin oğlu ile tanıştı.

sebahat.jpg

Bu görüşmenin ardından kız tarafına 15 bin lira başlık parası verildi. 9 Şubat tarihinde ise düğün alışverişi için Alaşehir’e dönüldü. Genç kıza kuyumcudan alınan küpe, yüzük ve bileziklerden oluşan 35 bin liralık altın takıldı.

Akşam yemeğinin ardından genç kız, uzun yoldan geldikleri için yorgun olduğunu söyleyerek dinlenmek istediğini belirtti. Genç kız ve teyzesinin oğluna, evlendikleri zaman yaşayacakları söylenen aynı bahçede yer alan diğer ev tahsis edildi.

Sonraki gün kahvaltı ve nikah hazırlıkları için genç kız ve teyzesinin oğlu uyandırılmak üzere saat 08:00’de kaldıkları eve giden Bünyamin Karaaslan kapıyı çaldı ancak açan olmadı. Bunun üzerine içeri girince kimsenin olmadığını gördü ve dolandırıldıklarını anladı.

Bünyamin Karaaslan ve babası İsmail Karaaslan Jandarma Komutanlığı’na gidip, düğün için aldıkları takıları alıp kaçan genç kız ve yakınlarından şikayetçi oldular. Bunun üzerine jandarma ekipleri çalışma başlattı.

Oğlunu evlendirmek isterken dolandırıldığını ifade eden İbrahim Karaaslan, "Toplam 50 bin liram gitti. Kandırıldık. Bizim başımız yandı, en azından başkanlarının başı yanmasın. Bu kişilerin bir an önce yakalanıp, hak ettiği cezayı almasını istiyoruz" dedi.

Bünyamin Karaaslan da "O gece saat 03.00'e kadar ayaktaydım. Daha sonra yorgun düşüp, uyudum. 5 saat sonra kalktığımda, gitmişlerdi. Gelin adayı ve teyzesinin oğlu çoktan kaçmıştı" diye konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.