Anadolu Efes’in sahibinden flaş bira açıklaması

Anadolu Efes’in sahibinden flaş bira açıklaması

Anadolu Efes’in patronu Tuncay Özilhan, bira üretimiyle ilgili sözlerine açıklık getirdi. İşte haberin ayrıntıları;

Bira üretimiyle ilgili sözleri tartışma yaratan Anadolu Efes'in patronu Tuncay Özilhan'dan açıklama geldi. Özilhan, ‘Evde üretime değil merdiven altına karşıyım’ dedi.

Özilhan, "Evde bira üretimi satışları etkiliyor. Ancak bunu çok sağlıklı bulmuyorum. Bu durum vergi kaybına da yol açıyor” demişti. Özilhan'ın açıklamaları tepki çekmiş ve "Efes'e boykot çağrıları" dahi yapılmıştı.

Özilhan bugün bir yazılı açıklama yaparak sözlerine açıklık getirdi. Özilhan evde bira üretimine karşı çıkmadığını, kastının insan sağlığını tehdit eden merdiven altı kaçak içki üretimi olduğunu ifade etti.

Anadolu Efes’in sahibi Tuncay Özilhan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Frankfurt Paperworld Fuarı’nda basın mensubu arkadaşlarımla yaptığım görüşmenin yansımalarını üzülerek takip ediyorum. Görüşmeler sırasında konu alkollü içeceklerdeki vergilerin yüksekliğinden açıldı, ben de vergilerin yüksek olmasının merdiven altında kaçak ve sahte içki üretimini artırdığından, bunun insan sağlığını tehlikeye attığından bahsettim. Yasa dışı ticaret hem insan sağlığını tehdit ediyor hem de vergi kayıplarına yol açıyor dedim. Asıl dikkat çekmek istediğim konu buydu.

Biz Anadolu Efes olarak, ülkemizde bira sektörünün gelişmesi, bira kültürünün yaygınlaşmasına önem veriyor ve bu konuda çalışma yapan herkesi destekliyoruz. Evde hobi olarak yapılan biraların da bira kültürünün bir parçası olarak sektörün gelişmesine katkı sağladığını düşünüyoruz.

Görüşmeler esnasında da vurgulamak istediğim gibi, alkollü içeceklerdeki vergi yüksekliği sektörümüzü her anlamda olumsuz etkiliyor, biz de bunu her platformda dile getiriyoruz. Temennim yeni vergiler gelmesi değil, mevcut vergi oranlarının yeniden değerlendirilmesidir.

Kamuoyunun bilgilerine sunarım."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.