Kılıçdaroğlu’ndan flaş çıkış "KHK'lıların da mazbatasını verin"

Kılıçdaroğlu’ndan flaş çıkış "KHK'lıların da mazbatasını verin"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK ile ilişkileri nedeniyle kamudan men edilen adaylar için, “'Sen seçimi kazandın ama KHK ile görevine son verilmişti, ben size mazbatayı vermem' demek doğru değildir.' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını almasının ardından yerel seçim sonuçları ile ilgili değerlendirmelerde bulunduğu bir dizin açıklamalar yaptı.

BURSA GİRESUN VE BURSALILARI SUÇLAMIYORUZ 

Bursa’nın da Nilüfer Belediye Başkanı tarafından yönetilmesi gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, “Orada eksiğimiz ve hatamız var. Zonguldak ve Giresun’da adaylarımız kazanamadılar. Elbette ki ne Bursalıları ne Giresunluları ne de Zonguldaklıları suçlamıyoruz.

Bütün süreci masaya yatırmak zorundayız. Kampanya boyunca büyük mitingler yapmadık. Referandum sürecinde olduğu gibi, STK’larla meslek odalarıyla bir araya geldik. Ve onlarla karşılıklı güven içinde gerçekten de güzel sohbetlerimiz oldu” dedi.

BİR TEK HDP’YE TEŞEKKÜR ETMEDİ

Seçim döneminde kendileri hakkında yakıştırmalara da değinen Kılıçdaroğlu, “Ne teröristliğimiz kaldı, ne dinsizliğimiz kaldı. Her şeyi söylediler. Ben şunu söyledim. Ben bu halkın ferasetine inanıyorum dedim” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, seçimde başarılı olmasından dolayı işbirliği içinde olan İYİ Parti ve SP’ye teşekkür ederken özellikle büyükşehirlerde CHP’ye tam destek olacaklarını bildiren PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye teşekkür etmedi.

Kılıçtaroğlu, “İYİ Parti ile ilişkilerimiz, Saadet Partisi ile dirsek temasımız sürdü. İki partinin genel başkanlarına teşekkür ediyorum. Bu başarının sağlanmasında ittifakın büyük rolü olduğunu ifade etmek isterim. Seçim sürecinde iki partinin de değerli katkıları olduğunu ifade etmek benim görevimdir. Asıl görevimiz bundan sonra başlıyor” dedi.

PKK İLE İLİŞKİLİ KHK’LI ADAYLARA MAZBATA İSTEDİ

Kemal Kılıçdaroğlu, PKK ile ilişkilerinden dolayı Kararname Hükmünde Kararlarla (KHK) ile kamu görevinden men edilen ve aday olup kazanan HDP’lilere mazbatasının verilmesini savunarak şöyle konuştu; “YSK'nın değerli üyelerine seslenmek isterim. Bunların seçime girmelerine siz izin verdiniz. Bunlar savcılıktan iyi hal kağıdı aldı. Bir kısmı seçimi kazandı, bir kısmı kazanmadı. Seçimi kazananlara sizin mazbatayı teslim etmeniz gerekiyor. Ama izin verdiğiniz kişinin seçimi kazandıktan sonra 'Sen seçimi kazandın ama KHK ile görevine son verilmişti, ben size mazbatayı vermem' demek doğru değildir. Bu mazbatalar verilirse Türkiye demokrasi ayıbından kurtulmuş olacaktır. KHK bir bakanlar kurulu kararıdır. Bu yargı süreci tamamlanmadı. YSK'yı yeniden göreve davet etmesini istemek de bizim en doğal hakkımızdır.”

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.