Ankara’da ses getirecek birliktelik EYT'lier mitinge hazırlanıyorlar

Ankara’da ses getirecek birliktelik EYT'lier mitinge hazırlanıyorlar

Sosyal medyada örgütlenen EYT'liler büyük bir miting yapmaya karar verdi. 10 Şubat'ta Ankara'da seslerini duyurmak için sokağa inecek olan EYT'lilerin hedefi ise mitinge 100 bin kişinin katılım sağlaması.

İş gününün emekli olma yaşından önce tamamlanması problemi olarak tanımlanan Emeklilikte yaşa takılma (EYT) her geçen gün içinden çıkılmaz bir hale geliyor.

Emekli olmak için gerekli iş gününü tamamladıktan sonra yasaya göre emeklilik yaşını bekleyen yaklaşık 3 milyon kişi örgütlenerek hükümetten bu durumun bir an önce çözülmesini bekliyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili yasa tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda MHP'nin önce 'evet' daha sonra 'ret' oylarıyla gündemden düşmüştü.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, konuya ilişkin olarak dün bir açıklama yaptı ve  Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın gündemlerinde olmadığını söyledi. 

Bu haberin üzerine sosyal medyada örgütlenen EYT'liler büyük bir miting yapmaya karar verdi.

10 Şubat'ta Ankara'da seslerini duyurmak için sokağa inecek olan EYT'lilerin hedefi ise mitinge 100 bin kişinin katılım sağlaması...

eyt-siyasetcafe.jpg

'BİZİ GÖRMEZDEN GELMESİNLER'

Siyasetcafe.com'a konuşan bir EYT'li vatandaşımız hükümetin kendilerini görmezden geldiğini ancak kendilerinin büyük bir haksızlığa uğradığını ifade etti.

'Hükümet bizi görmezden geliyor. Vatan haini değiliz ki biz bilakis vatanını çok seven insanlarız. Ancak yaşadığımız durum büyük bir hak gaspı. İş bile bulamıyoruz. Tek istediğimiz bizi görmezden gelip, üvey evlat muamelesi yapmasınlar.' diyen EYT mağduru basının dahi kendilerinin görmezden geldiğini de sözlerine ekledi.

SİYASETCAFE.COM

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.