Ankara'da yetki kavgası Yavaş köşeye fena sıkıştı

Ankara'da yetki kavgası Yavaş köşeye fena sıkıştı

CHP'li Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan AK Partili Meclis üyelerine, “Ben kendi yetkimi gasp ettirmem size” diye çıkıştı. 

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında, AK Parti Meclis Üyeleri, belediye şirketlerinin yönetim kurullarının atama dâhil, kontrolünün belediye meclisine verilmesi için sunduğu önerge, Mansur Yavaş reddedilince tartışma çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı, CHP'li Mansur Yavaş başkanlığında 5'inci kez toplandı. Toplantı, 16 Nisan tarihli meclis toplantısının tutanak özetinin okunması ile başlayıp tutanak oylamaya sunuldu ve oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantıda daha sonra, gündem maddesi arasında yer alan sosyal denge tazminatı konusu görüşüldü. Ankara'da, Mansur Yavaş'ın Belediye Başkanı olmasıyla birlikte tüm çalışanlara eşit olarak sosyal denge tazminatı verilmesi önergesini oy çokluğu ile kabul edildi. 

YAVAŞ, ÖNERGEYİ GÜNDEME ALMADI 

AK Parti Grup Başkan Vekili Mümin Altunışık, belediye şirketlerinin yönetim kurullarını atama dâhil, kontrolünün belediye meclisine verilmesi için önerge sundu. Ancak Yavaş, sunulan önergeyi gündeme almayınca tartışma çıktı. Altunışık, önergenin gündeme alınmamasının hukuka aykırı olduğunu savunarak, "5393 sayılı kanun gereğince bu önergeyi gündeme almama hakkınız yok. Bunu burada gündeme almanız gerekiyor, burası hangi kararı verirse ona göre hareket edilmesi gerekiyor. Eğer kararı beğenmezseniz 7 gün içerisinde reddedebilirsiniz" dedi.

“BEN KENDİ YETKİMİ GASP ETTİRMEM SİZE”

Mansur Yavaş ise, Altunışık'ın sözlerine şu şekilde yanıt verdi: "Belediye başkanı Anayasa gereğince yetkisini ortadan kaldıracak önergeleri kabul etmemelidir. Bu benim hukuki görüşümdür. Cumhuriyet Savcılığı'na şikâyet ettiniz. Türkiye'de en çabuk Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikâyet edilen ve müfettiş getirilen belediye başkanı oldum." 

Yavaş, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın şikâyet ile ilgili kararını okuduktan sonra önergenin gündeme alınmasını tekrar reddederek, "Ben bu önergeyi işleme almıyorum, siz isterseniz dava açacaksınız, ben kendi yetkimi gasp ettirmem size" diyerek oturumu kapattı.

"BU YAPMIŞ OLDUĞUNUZ SUÇTUR"

AK Partili Altunışık, Temel Belediye Mevzuatı'nı, Yavaş'a göstererek, "Belediye Kanunu'nun herhangi bir yerinde sizin önergeyi kabul etmemenizle ilgili bir madde gösterin. Siz hukukçusunuz fakat kusura bakmayın kendinizi hükmü belirleyen hakim yerine koyuyorsunuz. Bu yapmış olduğunuz suçtur." dedi.

Yavaş, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın şikâyet ile ilgili kararını okuduktan sonra önergenin gündeme alınmasını tekrar reddederek, "Ben bu önergeyi işleme almıyorum, siz isterseniz dava açacaksınız, ben kendi yetkimi gasp ettirmem size" diyerek sinirli bir şekilde oturumu kapatıp salondan ayrıldı.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.