CHP bu sefer 'Oylarımız çalındı' demedi! 

CHP bu sefer 'Oylarımız çalındı' demedi! 

Neredeyse her seçimde yenilgi ile çıkan CHP bunu 'AKP oyları çaldı' ve 'Şartlar eşit değildi'ye bağlardı. Peki CHP 31 Martta kaybettiği yerlerde niye 'Oylar çalındı' demedi? 

31 Mart seçimleri üzerinde şaibe tartışmaları devam ediyor. Her ne kadar PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile İYİ Parti desteği ile bir çok yerde oylarını artıran CHP adaylarının kazanmasının ihtimali verilmeyen yerlerde oylarının rakibine göre fazla çıkması neredeyse her seçimde 'Oylar çalındı' iddiasında bulunan CHP'ye çevrildi. 

AK Parti yaptığı incelemelerde seçimde bir çok usulsüzlük tespit edip ve bunun da organizeli bir şekilde olduğunu belirterek işin başında da FETÖ olduğunu işaret etmişti. Bu nedenle AK Parti CHP'ye çağrıda bulunup bunun açığa çıkmasında destek olunmasını istemişti. 

YSK, İstanbul seçimlerinin iptal ve yenileme kararı verdi. CHP, kararı veren 7 YSK üyesini çete üyeliğiyle suçladı. Seçim itiraz sürecinin sonuna kadar seçimlerde hiç bir sorun olmadığını savunan CHP, bunun üzerine İstanbul'un tüm 39 ilçesinde 'tam kanunsuzluk' gerekçesiyle seçim iptali istedi. YSK, İYİ Parti'nin de talebi olan aynı isteği reddetti. 

Bunun üzerine AK Parti İstanbul Adayı Binali Yıldırım, seçim iptalini 'Kısaca. Oyları çaldılar" olarak açıkladı. CHP'liler buna çok kızdı. 

Ancak son 17 yıldır CHP neredeyse her seçimde oy hırsızlığı ile suçladığı AK Parti için kaybettiği bir çok belediyede ise bir kez bile olsun 'AKP oyları çaldı' demedi. 

Bu durum Başta Ankara olmak üzere İstanbul ve diğer büyükşehirlerde seçimlerinde şaibe şüphesini daha da artırdı. 

Bunun üzerine bir açıklama yapan, CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Hukuki değil siyasi bir karar vermiş olduğu artık gün gibi ortada. Bir oy hırsızlığı varsa bunu sizden başkası yapamaz " dedi.

SEÇİM İPTAL OLUNCA YİNE OY HIRSIZLIĞI İDDİASINA GİRDİLER


CHP, itiraz sürecinde seçimlerde hiç bir problem görmezden YSK'nın İstanbul kararından sonra yine hırsızlıktan bahsetmeye başladı. Öztrak, "Seçim gecesi oyları çalamayanlar mazbatayı gasp etmişlerdir. Çaldıkları bu minareye kılıf uydurmanın peşindeler. YSK, hâkimler, polisler sizin emrinizde. Bir oy hırsızlığı varsa bunu sizden başkası yapamaz. İstanbullular aynı nehirde iki kez yıkanılmayacağını 23 Haziran'da gösterecektir" ifadesini kullandı. 

Öztrak, seçim itirazı sürecinde CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na AK Parti ve MHP'nin itiraz başvurusuna rağmen mazbata veren ve YSK'nın İstanbul kakarından iki gün sonra emekliliğini isteyen İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı değil, 'hukuk cinayetini işleyen' dediği YSK üyelerinin istifa etmesi gerektiğini savundu.  

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.