YSK'dan CHP ve İYİ Parti'ye kötü haber! 

YSK'dan CHP ve İYİ Parti'ye kötü haber! 

CHP ve İYİ Parti'nin itiraz süreince hiç bir sorun görmediği, İstanbul'da tüm ilçe belediye başkanlığı seçimlerinin iptali için "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle ayrı ayrı yaptıkları başvuruları YSK reddetti.

CHP ve İYİ Parti İstanbul seçim itiraz sürecinde hiç bir problemin olmadığını savunmuş ve bir am önce adayları olan Ekrem İmamoğlu'na da mazbatasını verilerek görevine başlamasını istemişti. Ancak ne olduysa YSK'nın İstanbul kararı sonrası CHP ve İYİ Parti'ye göre 39 ilçede usulsüzlükler nedeniyle tam kanunsuzluk adı altında seçimlerin iptal edilmesini istedi. 

CHP ve İYİ Parti bununla da kalmadı 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin iptali için "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle ayrı ayrı yaptıkları başvurmuştu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) iki patinin de tüm başvurularını reddedildi. 
 

CHP VE İYİ PARTİ NJE TALEP ETMİŞTİ?

CHP, "sandık kurullarında kamu görevlisi olmayan kişilerin görev yaptığı" gerekçesiyle İstanbul'da 31 Mart 2019'da yapılan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin YSK tarafından iptal edilmesi nedeniyle, İstanbul'daki tüm ilçe belediye başkanlığı seçimleri ile 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin iptali için "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle YSK'ye başvurmuştu. İYİ Parti de aynı talepte bulunmuştu.

YSK, bugünkü gündem toplantısında tüm başvuruları ele aldı.

Kurul, CHP ve İYİ Parti'nin sandık kurullarının teşekkülündeki usulsüzlükler nedeniyle İstanbul'daki tüm seçimlerin iptali ile 24 Haziran seçimlerinin iptal edilmesi istemlerini reddetti.

Kararı değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'farklı bir karar beklemiyorduk' diyerek başvurunun ciddiyetsizliğine dikkat çektiği açıklamasında, "YSK'dan farklı bir karar beklemiyorduk. 'Seçim sandıklarında yanlışlık vardı' diyorlar. Buna ilkokul çocuğu bile inanmaz. İstanbul'u alacağız. İstanbullunun vicdanına güveniyorum. Bu kadar haksızlık yapılamaz. Erdoğan elimizde görüntüler var dedi. O hırsız o görüntüleri versin bakalım. İzleyelim kimmiş hırsız. Oyların çalındığı görüntüler var diyorsun" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.