Antalya Havalimanı'nda fırtına nedeniyle otobüs devrildi

Antalya Havalimanı'nda fırtına nedeniyle otobüs devrildi

Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki Balıkçı Barınağı açıklarında sabah saatlerinde dev bir hortum oluştu.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki Balıkçı Barınağı açıklarında sabah saatlerinde dev bir hortum oluştu. Kıyıdan yaklaşık 1 kilometre açıkta oluştuğu görülen hortum kısa sürede büyüyüp, ilerlemeye devam etti. Deniz yüzeyinde suları savurarak yoluna devam eden hortumu barınaktaki balıkçılar cep telefonlarıyla görüntüledi.

Antalya Havalimanı'nda meydana gelen hortum nedeniyle; iki otobüs, bir minibüs, iki merdiven devrildi. İki uçak ve bir polis helikopterinde de hasar meydana geldi. Hortum nedeniyle yaşanan kazada 12 kişi yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'da yaşamı felç eden fırtınayla ilgili şu bilgileri paylaştı:

'Biz de şu anda havaalanındayız. Sabah 11 sıralarında oluşan hortum nedeniyle, iki otobüs, bir minibüs, iki merdiven devrilmesi meydana geldi. İki uçakta hasar var, bir polis helikopterimizin pervanesinde hasar var. Şu ana kadar 12 yaralımız hastaneye sevk edildi. Hayati tehlikeleri yok. Şu anda havaalanı, hava trafiğine açık. Havaalanındaki hasarları hızlı bir şekilde gidermeye çalışıyoruz. Direkler yıkıldı, buradaki araç gereçte hasarımız var.

Vatandaşlarımıza özellikle uyarıda bulunmak istiyoruz. Meteoroloji'nin uyarılarını Antalya Valiliği ve sosyal medyadan veriyoruz. Vatandaşlarımızın Valilik sitesini takip etmelerini, hortum tehlikelerine karşı vatandaşlarımızın duyarlıolmasını arzu ediyoruz ki mal ve can kaybı olmadan bu süreçleri yürütelim.

Buse'yi arama çalışmamız devam ediyor. Şu ana kadar bulabilmiş değiliz. Hem helikopterle, hem dalgıçla aramamız devam ediyor. Hortum nehre değil de karada başka bir yere taşıdı mı endişesi de oluştu. Arama tarama çalışmalarına başladık. Kızımızın eşyalarına ulaşmamız olmamıza rağmen, kızımıza ulaşamadık.

Antalya merkezden Antalya'nın doğusundaki ilçelere kaydı yağış. Ama yarın da sağanak yağışların bölgede devam edeceğiyle ilgili Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzün uyarısı var. Biz de vatandaşlarımıza iletiyoruz. Hepimiz, milletimize geçmiş olsun.'

ANTALYA'DA YAŞAM FELÇ OLDU

Antalya'da geçen çarşamba günü başlayan ve dün gece etkisini iyice artıran kuvvetli yağış ve fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor. Kentin birçok noktasında fırtına nedeniyle ağaçlar ve aydınlatma direkleri devrildi. Çöp konteynerleri ve tabelalar yola savruldu. Fırtına nedeniyle elektrik tellerinin zarar görmesi nedeniyle birçok bölgeye enerji verilemiyor.

SİYASETCAFE.COM

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.